info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğretmenler Polis Müdahalesini Protesto Ettiler

Tekirdağ da, meşale yakıp AK Parti il başkanlığı önüne giderek burada oturma eylemi yapmak isteyen 100 kişilik Eğitim-Sen üyesine polisin müdahale etmesini, aralarında Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünal Yıldız ın da aralarında bulunduğu 50 kişilik grup protesto etti.

Tekirdağ'da, meşale yakıp AK Parti il başkanlığı önüne giderek burada oturma eylemi yapmak isteyen 100 kişilik Eğitim-Sen üyesine polisin müdahale etmesini, aralarında Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünal Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 50 kişilik grup protesto etti. 
 
Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesine üye aralarında çok sayıda öğretmenin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, dün akşam Atatürk Bulvarı üzerinde toplanarak, kendilerine grev hakkı tanınmamasını protesto amacıyla 300 metre uzaklıkta bulunan Peştemalci Caddesi'ndeki AK Parti il binasına meşale yakarak yürümek istedi. Ancak buna izin vermeyen polis, biber gazı sıkarak grubu dağıttı. 
 
Bugün ise Tuğlalı Parkta toplanan aralarında Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişi, polisin uyguladığı şiddeti, polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında protesto etti. Dün yaşananları protesto ettiklerini belirten Yıldız, şunları söyledi: 
 
"Dün yaşanan olaylardan sonra bizim burada olmamız geleneklerimiz açısında önemlidir. Eğitim-Sen ve Kesk'in yaratmış olduğu kültürü ortaya koymuştur. Gerçektende bulunduğumuz koşullarda dün burada gerçeklemiş olan olayları anlamakta güçlük çekiyorum. Yasalarda ve uluslararası yasalarda, güvence altına alınmış olan hakların kullanılması bizzat devletin güvenlik güçleri tarafından engellenmektedir. Üstelik de zor kullanılarak hukuksuzluk yapılmaktadır. Bir ülkenin kolluk güçlerinin görevi demokratik haklarını kullanan kesimlere baskı yapmak değildir." 
 
Konuşmaların ardından grup vali ve emniyet müdürünü istifaya davet ettikten sonra olaysız dağıldı.