info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Protestocu Öğretmenlere Polis ten Sert Müdahale

Tekirdağ da, meşale yakıp Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanlığı önüne giderek burada oturma eylemi yapmak isteyen 100 kişilik Eğitim-Sen üyesine polis müdahale etti.

 

Tekirdağ'da, meşale yakıp Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanlığı önüne giderek burada oturma eylemi yapmak isteyen 100 kişilik Eğitim-Sen üyesine polis müdahale etti. Çıkan arbedede 7 kişi gözaltına alındı. 
 
Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesine üye aralarında çok sayıda öğretmenin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, saat 19.00'da Atatürk Bulvarı üzerinde toplanarak, kendilerine grev hakkı tanınmadığını protesto etmek amacıyla 300 metre uzaklıkta bulunan Peştemalcı Caddesi'ndeki AKP il binasına meşale yakarak yürümek istedi. Ancak görevli polis ekipleri, yürüyüşün yasal olmadığını belirterek izin vermedi. Bunun üzerine protestocu grup, Atatürk Bulvarı üzerinde oturma eylemi yaptı. Grup, bir süre sonra sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Ancak polis grubun önünü kesti. 
 
Protestocu öğretmenler, yürümeye devam edince polisle aralarında tartışma çıktı. Yaşanan arbade sırasında polis biber gazı sıkarak öğretmenleri dağıtmaya çalıştı. 7 kişi gözaltına alındı. Biber gazından etkilenen öğretmenlerden Onur Temiz, ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesine götürüldü. Polisin müdahalesinin ardından dağılan öğretmenler, Atatürk Bulvarı üzerindeki Eğitim-Sen şubesi binası önünde toplandılar. Öğretmenler, gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar oturma eylemi başlattılar. Bir süre sonra ise 7 öğretmen serbest bırakılırken, eylemin sona erdiği belirtildi.
 
Kaynak: Doğan Haber Ajansı