info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Süleymanpaşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha Polat’a Hapis Cezası Çıktı

Tekirdağ Süleymanpaşa vergi dairesinde Müdürlük görevi yaptığı dönemde mükellef, E.B.’ye haksız iş ve işlemler sebebiyle açılan soruşturma valilik onayı ile Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, sürdürülen dava 3. Asliye Ceza Mahkemesinde sonuçlandı.

Tekirdağ Süleymanpaşa vergi dairesinde Müdürlük görevi yaptığı dönemde mükellef, E.B.’ye haksız iş ve işlemler sebebiyle açılan soruşturma valilik onayı ile Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, sürdürülen dava 3. Asliye Ceza Mahkemesinde sonuçlandı.
“Sanığın atılı görevi kötüye kullanma suçunu işlediği sabit olduğundan, eylemine uyan TCK’nın 257/1 maddesi uygarınca suçun işleniş biçimi nazara alınarak sanığın takdiren 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına,
Sanığın duruşmadaki durumu ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkisi lehine takdiri hafifletici sebep kabul edilerek verilen cezadan TCK 63/1 md. Uyarınca takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak sanığın, 10 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
Cezadan artırım ve başkaca indirim yapılmasına takdiren yer olmadığına.
Sanık istememesi nedeniyle yasal koşulları oluşmadığından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına,
Suçun işlenmesindeki özellik ve ceza süresi dikkate alınarak, sanığa verilen 10 ay haphis cezasının TCK. 50/1. a md. Gereğince takdiren 300 gün para cezasına çevrilmesine,
Sanığın sosyal ve ekonomik durumu dikkate alınarak adli para cezanın bir günü TCK. 52/2 md. Uyarınca takdiren 20 TL’den hesaplanarak,. Sanığın 6.000 TL. adli para cezası ile cezalandırılmasına,
Sanığın ekonomik ve şahsi halleri dikkate alınarak verilen adlı para cezasının 24 eşit taksitle ödettirilmesine, taksitlerden birinin süresinde ödenmemesi halinde geri kalan kısmın tamamının tahsil edileceği ve ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrileceğinin ihtarına (İhtar edilemedi)
Verilen cezanın niteliği itibariyle yasal koşulları oluşmadığından CEZANIN ERTELENMESİNE YER OLMADIĞINA,
Sanığın suçu vergi dairesi müdürü görevinin vermiş olduğu hak ve yetkiyi kötüye kullanarak işlediği anlaşıldığından TCK. 53/5 md. Gereğince para cezasının tamamen infazından itibaren başlamak üzere TAKDİREN 150 GÜN VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ OLMAKTAN YASAKLANMASINA, kararı verildi.
Yukarıda adı geçen Vergi Dairesi Müdürü, Maliye Bakanlığı Gelirler Baş Kontrolü Serpil Erdem tarafından hakkında soruşturma yapılarak rapor verildiği ve ulusal basında birçok haberleri yazıldı. Maliye Bakanı ve Gelir İdaresi Başkanlığı bu kişi hakkında ne işlem yapılacağını bekliyoruz.
Vergi kaçırırken yakalanan vergi dairesi müdürü Züleyha Polat
Tekirdağ’da Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha Polat, 180 bin liraya sattığı villasını tapuda 10 bin lira gösterince, Maliye tarafından incelemeye alındı
Polat, Değirmenaltındaki villasını 180 bin TLye sattı.
Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü 36 yaşındaki Züleyha Polat hakkında, 180 bin liraya sattığı villasının satışını 10 bin lira göstererek vergi kaçırdığı iddiasıyla Maliye Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı.  Tekirdağ’da beş yıldır görev yapan Züleyha Polat, 2008 yılında arazi karşılığında müteahhitten aldığı Değirmenaltı Mahallesi’ndeki villasını satılığa çıkardı. İddiaya göre Polat, villayı 8 Nisan 2008 tarihinde Hüseyin Toprak’a 180 bin liraya sattı ancak tapu kayıt işlemlerinde satışı 10 bin TL göstererek vergi kaçırdı.
Eylül 2009’da Maliye, olayla ilgili inceleme başlatarak Gelirler Baş kontrolörü Serpil Erdem’i araştırma yapmak üzere görevlendirdi. Tekirdağ’a gelerek incelemelere başlayan Erdem, Züleyha Polat ve alıcı Hüseyin Toprak’ın ifadelerine de başvurdu. Polat ve Toprak ifadelerinde evin 180 bin liraya satıldığını söyledi. Erdem’in hazırladığı raporda,180 bin liraya satılan evin, daha az vergi ödemek için 10 bin liraya satılmış gösterildiğine yer verildi.
Raporda taşınmazın satışını 10 bin lira göstererek, 8 bin 923 liralık vergi ziyanına neden olduğu açıklandı. Ayrıca satıcı ve alıcının tapu kayıt işlemleri sırasında iktisat bedelini eksik beyanından dolayı, Harçlar Kanunu’na göre de 2 bin 542 lira alıcı ve satıcının ayrı ayrı ziyana sebep olduğu belirtildi.