info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Vergi dairesi Başkanın dan Çorlu TSO ya ziyaret

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum KARAYEL Çorlu TSO yu ziyarette bulundu.

Verginin, toplumun kalkınmasında ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacıyla, bu yıl 21. Düzenlenen 22-28 Şubat Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum KARAYEL, Grup Müdürü Abdulhamit ATLI, Grup Müdür Vekili Erdal FIRAT 25 Şubat 2010 Perşembe günü Odamıza ziyaret ettiler.

Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Meclis Başkan Yardımcısı Volkan ÇELEBİ, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan ERCİLİ tarafından ağırlanan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum KARAYEL, Vergi Dairesi etkinlikleri kapsamında birçok sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini, Çorlu nun önemi ve vergi bilincinin oluşturulması konusunda bilgiler sundu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ "Güçlü, bağımsız devlet ekonomilerinin temel kaynağı vergidir. Vergi sadece kaynak değil, aynı zamanda gelir dağılımı, sermaye, yatırım, tasarruf ve fiyatlara da müdahale aracıdır. Verginin bir vatandaşlık görevi olduğundan hareketle toplumun tüm kesimlerine, 7 den 70 e hepimize sorumluluklar düştüğünü ve bu konuda hepimizin, her kesimin yapması gereken bir şeyler olduğuna inanıyorum. Bu anlamda, kayıt dışı ekonomi ile yapacağımız mücadelede sivil toplum kuruluşlarına, mükelleflere ve vatandaşlarımıza büyük görevler düşmektedir.

Bu sene 21.si kutlanan Vergi Haftası nın; kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması yarının mükellefleri ya da ülkemizin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması yolunda önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum.

Kayıt dışı vergilerin kayıt altına alındığı bir vergi sistemi arzusuyla, Dünya üzerinde gelişmiş ülkeler arasında yer almak ve gelecek nesillere mutlu yarınlar bırakmak dileklerimle, 21. Vergi Haftasını içtenlikle kutlarım" dedi.