info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlı İmam İngilizce Kursunda

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi ne bağlı İğneler Köyü nde imamlık yapan, 38 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası İbrahim Yılmaz, muhtarlık ve Halk Eğitim Merkezi nin ortaklaşa düzenlediği İngilizce kursuna katıldı.

 

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne bağlı İğneler Köyü'nde imamlık yapan, 38 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası İbrahim Yılmaz, muhtarlık ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği İngilizce kursuna katıldı. Daha önceki bilgisayar ve arıcılık kurslarına da katıldığını söyleyen imam Yılmaz, "Çağa ayak uydurmak gerekiyor, öğrenmenin yaşı yok" dedi.
 
Çorlu İlçesi'ne bağlı 654 nüfuslu İğneler Köyü'nün imamı İbrahim Yılmaz, sosyal hayatı ile de köylülere örnek oluyor. 155 haneli köyde muhtarlık ve Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği İngilizce kursunda köy imamı, diğer köylü gençlere örnek gösteriliyor. İğneler Köy muhtarı Mehmet Topçu okulların kapanmasıyla köyde bulunan çocuklara ve gençlere İngilizce eğitimi almaları için Halk Eğitim merkezi desteği ile İngilizce kursu açılmasını sağladı. Kursa köy imamı İbrahim Yılmaz ile birlikte köyden 20 lise öğrencisi katıldı. 
 
Daha önce açılan bilgisayar ve arıcılık kurslarına katılarak sertifika alan imam Yılmaz, "İğneler Köyü'nde görev yapmaktan mutluyum. Köyde açılan bu kurslar köy halkına ve öğrencilere faydası oluyor. Bilgiyi almak ve öğrenmek şart. Bundan önce açılan bilgisayar ve arıcılık kurslarına katılarak onların eğitimlerini aldım. Artık çağımız da bilişim ve iletişim hızlı gelişiyor. Bu gelişmelere ayak uydurmak şarttır ve öğrenmenin yaşı yoktur" dedi. 
 
"YABANCI DİL GENÇLERE İŞ İMKANI SAĞLIYOR" 
İğneler Köyü Muhtarı Mehmet Topçu köy imamı öğrencilere köylülere örnek göstererek kurslara katılmasını istedi. Topçu "Okulların kapanmasıyla birlikte köyümüzde bulunan çocuklarımıza ve gençlerimize İngilizce kursu açmayı planladık. Halk eğitim merkezimizin de büyük desteği açtığımız kurs büyük ilgi gördü 20 kişi kaydını yaptırdı. Bizim köyümüz sanayi kuruluşlarına yakın yerde bulunmaktadır. Şimdi ise en büyük isteğimiz ve arzumuz yeni dönemde köydeki genç kız ve bayanlarımız için dikiş, nakış, konfeksiyon kurslarının açılmasını sağlamak. Bunun nedeni de kursları bitiren kursiyerlerimiz tekstil sektöründe iş bulmasında daha etkili oluyor. İngilizce kursları ilk kurda 120 saat daha sonra 250 saat olarak devam edecek" diye konuştu. 
 
Köy okulunda düzenlenen kurslarda köy imamı ve lise öğrencileri, Çorlu Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen öğretmenler eşliğinde İngilizce öğreniyor.