info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Teksad 9. Söyleşi Günleri Yaslı Geçti

Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat derneğinin her ayın 3. Cumartesi düzenlediği müzik ve şiir etkinliği, derneğin başkan yardımcısı gazeteci, şair Yaşar Ergene’nin hayatını kaybetmesi sebebiyle hüzünlü başladı hüzünlü bitti.

Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat derneğinin her ayın 3. Cumartesi düzenlediği müzik ve şiir etkinliği, derneğin başkan yardımcısı gazeteci, şair Yaşar Ergene’nin hayatını kaybetmesi sebebiyle hüzünlü başladı hüzünlü bitti. 

Bu ay düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi ve yazar Mine Engin Tekay, merhum yazar Zahit Güney’in kızı Hülya Özer, Hasan Akarsu ve Feyzullah Aktan katılarak programa renk kattılar. Hüzünlü ve durgun geçen etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Kent konseyi başkanı Ali Işıkgör katılırken, Süleymanpaşa belediyesinden katılım olmaması, tepki çekti. 

TEKSAD BASIN TEMSİLCİSİNDEN SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNE SERT SÖZLER Süleymanpaşa belediyesine en büyük tepki, gazeteci, şair ve derneğin basın temsilcisi Murat Ürtekin’den geldi. Süleymanpaşa’nın taraflı davrandığını ve Tekirdağ sanatçısına sahip çıkmadığını söyleyen Murat Ürtekin; “bugün burada yaşananlar nedeniyle büyük bir hayal kırıklığıyla bulunuyorum. Rahmetli başkan yardımcımız Yaşar Ergene’nin, “Murat, Süleymanpaşa belediyesi, yönetiminde bulunduğum Tekirdağlılar derneğinin eşyalarını dışarı attı. Bunu gündeme getirmezsen konuşmam” demişti. Artık Yaşar ağabey hiç konuşamayacak. Ben Süleymanpaşa belediye başkan yardımcısını aradığımda, bahane üretip, “bir sürü dernek var hangi biriyle uğraşalım” derken, kendileri dernek kuruyor. 

Bununla da yetinmedi, acılı günümüzde, Çölyak derneği başkanı ve bizim dernek yönetiminden Bahar hanıma, benim kendisiyle röportajımı tekzip etmesini istemiş. Bir cenazede acılı insanlara böyle bir şey söylenir mi? Bir de hep destek olduklarını söylemiş. Bir araba bile ayarlayamadınız, hangi destekten bahsediyorsunuz? 

Siz Tekirdağlı sanatçılara sahip çıkmazken, Tekirdağspor eğlencesine Zeynep Başkan’ı getiriyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı orkestrasını getiriyorsunuz. Halk orkestraya mı gider, yoksa bizim Tekirdağ’lı Ozan Tekfuri’ye mi? Bizim hiçbir etkinliğimize gelmeyeceksiniz, sonra da destek olduk diyeceksiniz. Bizi istemeyeni, bundan sonra biz de istemiyoruz.” Dedi. 

Etkinlik, misafirlere katılım belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin