info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eskişehir`de Atatürk Gitti Eti Geldi

Eskişehir’de tarihe tanıklık eden 53 yıllık Atatürk Stadı’nın yenilenmesi sonrası ismi değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, stadın adını ‘Eti’ koydu.

Eskişehir'de 53 yıllık Atatürk Stadı'nın yerine yapılan stadyuma Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın isteği ile ‘ETİ Stadı' adı verildi. Eskişehir'de 1965'ten bu yana maçların oynandığı Atatürk Stadı kapanmış ve yeni bir stat inşa edilmişti. Bu stadın adının da, ‘Yeni Atatürk Stadı' olacağı açıklanmıştı. Ancak Atatürk yerine, ETİ ismi verildi.

Böylelikle Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize ve Giresun Atatürk statlarının ardından Eskişehir'deki stadın isminden de Atatürk silindi. Beşiktaş İnönü ve Kocaeli İsmetpaşa statlarının da adı değiştirilmiş ve İnönü ismi çıkarılmıştı. Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, “Cumhurbaşkanımıza danıştık. Bir Eskişehir firması olan ETİ adının yakışacağını söyledi. Stadımızın adı ETİ olacak” dedi.

Stadın adı değişse de halk arasında yine ‘Yeni Atatürk Stadı' olarak kalacağını ifade eden Sertel, sözlerine şöyle devam etti:

“Hükümet temsilcileri, stadın adının korunacağı sözünü vermişlerdi. Ne yapsalar, Eskişehirlinin kalbinden Atatürk'ü silemezler. Taraftarının, ‘Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diye haykırdığı bir yere, gün gelir yeniden Ata'nın biz ismini veririz. Bu tip girişimler iktidarın Atatürkçülüğünün sahteliğinin de göstergesidir.

Stadın ismi hepimizin zihninde ve yüreğinde her zaman Atatürk'tür. Bu sadece benim değil, siyasi görüşü ne olursa olsun her Eskişehirlinin düşünce ve arzusudur.”