info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AB - Türkiye Zirvesi 7 Martta (Bugün) Brüksede Gerçekleşti

AB ve Türkiye arasındaki zirve 7 Mart tarihinde Brüksel’de gerçekleşti

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, 24 Şubat tarihinde Avrupa Parlamentosu üyelerine AB Liderler Zirvesi hakkında bilgi vermek amacıyla yaptığı açıklamada AB-Türkiye zirvesinin 7 Mart’ta gerçekleştirileceğini bildirdi. Milletvekillerine göç krizi ile ilgili bilgi veren Tusk, AB liderlerinin Türkiye ile imzalanan ortak eylem planının başarılı bir şekilde uygulanmasının öncelikli konu olarak değerlendirildiğini açıkladı. 

Bunun hala yüksek seyreden sığınmacı sayısının hızlı bir şekilde azalmasının sağlanması gerektiği anlamına geldiğini vurgulayan Tusk, değerlendirme için AB ve Türkiye arasında özel bir toplantı gerçekleştirileceğini söyledi. 18-19 Şubat tarihinde gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye ile özel bir zirve gerçekleştirilmesi yönünde karar alınmıştı. 

AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada göç akımının durdurulması ve insan kaçakçılığı ağları ile mücadelede, AB ve Türkiye’nin Kasım ayında anlaşmaya vardığı eylem planının uygulanmasının öncelik olmaya devam ettiği vurgulandı.