info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kedi Vahşetine İsyan Günü

Eskişehir’de Can A. isimli kişinin bir kediye işkence yaparak öldürmesi ve görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayınlaması büyük tepki çekmişti.

Hayvanseverler bu olayı ve hayvanlara yapılan kötü muameleyi bugün yurdun dört bir yanında düzenlenen gösterilerle protesto ettiler.  Protestocular hayvanlara işkencenin suç kapsamına alınması için yasa değişikliği yapılmasını talep ettiler. 
 
Hayvanlara işkence yapanlara halen kabahatler kanuna göre işlem yapılıyor ve para cezası veriliyor. 
 
Eskişehir’de yaklaşık 500 kişi, evinde sahiplendiği kediyi bıçaklayıp kafasını damacana ile ezerek öldürdüğü öne sürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi C.A.’yı protesto etti. Yürüyüşe katılan bir kişinin köpeğini Porsuk Çayı’na atarak yüzdürmesi hareketli anların yaşanmasına neden oldu. 
 
Eskişehir’deki yürüyüşte hayvanlarla ilgili çeşitli sloganlar atan kalabalık arasında bulunan Kemal Sarmaşık adlı genç yaya köprüsünden geçerken yanındaki köpeğini Porsuk Çayı’na attı. Sarmaşık yürüyüşe katılan diğer hayvanseverlerin tepkisiyle karşılaştı. Köpeğini sudan çıkaran Sarmaşık, dikkat çekmek amacıyla köpeğini suya attığını ve hemen yanına gidip onu sudan çıkardığını söyledi.
 
Tepkilerin artması üzerine sivil polisler Kemal Sarmaşık’ı kalabalığın yanından uzaklaştırıp durumu belediye zabıtasına bildirdi. Zabıta ekiplerini Kemal Sarmaşık’a köpeğini tasmasız gezdirdiği için 189 lira para cezası kesti ayrıca Porsuk Çayı’a atarak hayvana kötü muamele yaptığı için köpeği elinden aldı. Yetkililer, Sarmaşık hakkında Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün de kötü muamelede suçundan ara cezası keseceğini, köpeği hayvan barınağına götürdüklerini bildirdi.
 
DENİZLİ’de Havanları Koruma Derneği üyeleri, hayvanlara yapılan işkence ve tecavüz olaylarını protesto etti. Hayvanseverlere, 70’in üzerinde motosiklet tutkunu da destek verdi. 
 
Kocaeli'de bir grup hayvansever, Eskişehir'de kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef ettiği ve ölmeden önce çektiği görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayımladığı ileri sürülen üniversite öğrencisini protesto etti. 
 
AFYONKARAHİSAR Hayvan Hakları Savunucuları Platformu, hayvan haklarının Türk Ceza Kanunu (TCK) ile korunmasını istedi. 
 
MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde bir araya gelen hayvanseverler, hayvanlara yönelik şiddet, işkence ve tecavüz eylemlerinde bulunanların hapis cezasıyla cezalandırılmasını isteyerek eylem yaptı. 
 
ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde hayvanseverler, Eskişehir’de kedinin işkenceyle telef edilmesine tepki için yürüdü.
 
Doğayı Hayvanları Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Batman Şubesi, Eskişehir'de kediyi öldürüp videosunu internette paylaşan üniversite öğrencisine tepki gösterdi. Hayvanseverler hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişilerin hapisle cezalandırılmasını istedi. 
 
ADANALI hayvanseverler, Eskişehir’de üniversite öğrencisinin sahiplendiği kediyi işkenceyle öldürdüğünü öne sürerek protesto etti. Kedi ve köpekleriyle eyleme katılan hayvan dostları, hayvanlara karşı yapılan işkencenin ’kabahat’ olmaktan çıkarılıp, suç kapsamına alınmasını istedi.