info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Harabenin Yıkılması İçin İnsan Mı Ölmesi Lazım

Vatandaş Muratlı Belediyesine soruyor

Muratlı’nın İstiklal mahallesi  bitişiğinde bulunan eski su deposu,mahallede korku yaratırken,belediye yıllardır bunu yıkmak için  bir çaba göstermiyor.
Bu su deposunun betonları dökülüyor,üst kısımdaki ahşap yer çürümüş ve kuvvetli rüzgarda mahalleye savruluyor.Yapının içindeki demirler paslanmış ve çürümeye yüz tutmuş.
 
 
Yaklaşık üç yıl önce bu su deposunu haber yapmak için gittiğimizde,kullanılmayan ve çürümeye yüz tutmuş bu harabede,bir de güvenlik görevlisi vardı.Kaderine terk edilmiş bu yerde,bir de güvenliğe para ödeniyordu.
 Mahalleli korku ve tedirginlik içinde. Su deposuna yakın oturan bir aile ferdi, “Her gün korku ve tedirginlik içinde yaşıyoruz.Bir deprem olsa,bizi deprem değil,bu su deposunun üzerimize devrilmesi öldürür.Belediye maalesef bu depoyu yıkmak için bir çaba göstermiyor.Acaba belediye başkanı bu su deposunun yanında yaşıyor olsaydı,su deposu durur muydu? Bizim hayatımızın hiç mi önemi yok? ” Dedi.
 
 
 
Üç yıl önce,bir müteahhit,bu harabeyi beş bin liraya yıkabileceğini belirtmiş,belediye başkanı Nebi Tepe de bu deponun yıkılacağını söylemişti.Şimdi aradan geçen zaman zarfında,aynı müteahhit 30 bin liraya kazasız belasız yıkacağını söylüyor.Bu yeri beklemek için güvenlik görevlisine ödenen para,yıkım için harcansaydı,daha kazançlı olurdu.
İnsan hayatı 30 bin liradan değersiz mi?