info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TESAD’ın Çalışmaları Devam Ediyor

TESAD’ın yürütmüş olduğu, “edebiyata ve sanata yeni yetenekler kazandırma” çalışmaları devam ediyor.

Bu çalışma kapsamında,şair,yazar,müzisyen ve el sanatları alanında yetenekleri araştıran dernek,bu kez de henüz 17 yaşında şiir kitabı çıkarmış genç bir öğrenciyle bir araya geldi.
 
Nergize Işıkgün;11-11-1997 Tekirdağ doğumlu,Muratlı Hacı Rafet Gümüş İmam Hatip lisesinde ikinci sınıf öğrencisi.Babası İsmet Işıkgün,Van’dan Muratlı’ya göç etmiş,inşaat işleri yapan biri.Muratlı’ya geldiği günden bu güne, büyük sıkıntılar yaşamış,hayatla mücadelesinde yılmayarak çocuklarını okutmuş,hayat şartları nedeniyle yerine getiremediği eğitim konusunda çocuklarının aynı sıkıntıları yaşamaması için mücadele vermiş bir baba.
 
Nergize Işıkgün, “şiir benim hayatıma anlam katan,duygularıma tercüman olan en önemli araçtır.Evet,bazı şeyleri ailemle ve arkadaşlarımla konuşabilirim.Fakat şiir,benim anlatamadıklarımın tercümanı olmuştur.Çoğu duygularımı şiirle anlatmayı tercih ediyorum.Bu konuda en büyük desteği de babamdan almaktayım.”Dedi.
 
Baba İsmet Işıkgün, “ben hayat mücadelesinden,okumaya fırsatı olmayan biriyim.Aynı sıkıntıları çocuklarım yaşamasın diye,her zaman onlara destek olacağım.Çünkü çocuklarım,hayatımın en önemli kaynağıdır.Kızım şimdi ikinci kitabını çıkarma hazırlığındadır.Bu kez de kendisine desteğimi esirgemeyeceğim.Anne babalara önerim,çocuklarınıza destek olun ve gelecekteki başarılarıyla gurur duyun.”Dedi.
Okulda arkadaşları ve öğretmenlerinden büyük destek gören Nergize Işıkgün’ün,yazdığı kitabındaki şiirlerde,dini,toplumsal,çevre,aşk ve aile olmak üzere,her konuda şiir yazmış olması,çevresi tarafından hayretle karşılanıyor.
Kaynak : Murat Ürtekin