info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’daki Tarihi Yerler Yok Oluyor

Kaç kere yazdım, uyardım, dinlemediler

 
Muratlı’daki İnanlı çeşmesi mesire alanının perişan halde olduğunu,burasının yap-işlet-devret modeliyle modernize edilmesini, hem Muratlı halkına piknik alanı oluşturulması hem de ticari amaçlı bir çok sosyal tesisle turizm merkezi haline getirilmesini her  zaman dile getirdim.Ama aldığım cevap,hem saçma hem de vahim bir söylemle yanıtlandı.Üzüldüm,yadırgadım.
 
Şimdi burası gerçekten son yılların en vahim zamanını yaşıyor.
 
Önceki yönetimler döneminde bu alana kurulan Hıdrellez şenlikleri sahnesi,kaderine terkedilmiş ve çürümeye terkedilmiş.Tarihi çeşme de ona keza adeta yıkılmaya yüz tutmuş.Bu da yetmemiş gibi,onlarca ağaç kesilmiş.
 
MURATLI’NIN ÜÇ TARİHİ MEKANI VAR.
1-TARHİ POSTANESİ BİR TÜRLÜ RESTORE EDİLMEDİĞİ GİBİ,ÜSTÜNE ÜSTLÜK BİR DE YANDI VE HARABE HALİNDEKİ BİNA YAKIN ZAMANDA YIKILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA
 
2-ATATÜRK’ÜN MİSAFİR KALDIĞI EV RESTORE EDİLDİ AMA,GİRİŞ KAPISI TEL ÖRGÜYLE KAPALI
 
 
3-İNANLI ÇEŞMESİ BAKIMSIZLIKTAN ÇÜRÜMEYE BAŞLAMIŞ.
 
Bir başka husus da,bu mesire alanına gelen kişilerin sorumsuzluğudur.Geçtiğimiz hafta, “İnanlı çeşmesi mesire alanı temizleniyor” diye haber yazdım,bu hafta her taraf içki şişeleri ve çöplerden geçilmiyor.
 
BU İNSANLARA EĞİTİM ŞART.ETRAFLARINDA BİR SÜRÜ TEMİZLİK BİDONU VAR,HALA YERLERE ATIYORLAR.OYSA,İNSAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR DİYE ATALARIMIZ BOŞUNA SÖYLEMEMİŞ.HER ŞEYİ BELEDİYEDEN BEKLEMEYİN.
 
Buradan belediye başkanı Sayın Nebi Tepe’ye sesleniyorum; “Bu mesire yerini bir an önce yap-işlet –devret modeline dönüştürürseniz,hem belediye hem halk kazanır.Takdir sizin.
 
Ha,bir de hatırladığım kadarıyla sizin burada hizmet veren bir görevliniz vardı.Sahi o ne yapıyor?
 
Temennimiz,bu ağaçları kimin,neden kestiğinin bulunmasıdır.Bu konu çok hassas ve aciliyet gerektiren bir durumdur.
                                          
Kaynak : Murat Ürtekin