info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Google Güvenlik Açıklarını Paylaşıyor

Çeşitli ürünlerdeki güvenlik açıklarını saptayan ve bunları şirketlere ileten Google’ın Project Zero girişimi birçok kişi tarafından biliniyor.

Ürünlerdeki hataları kapatmaları için 90 gün süre tanıyan Zero, süre dolduğu zaman güvenlik açığıyla ilgili detayları duyuruyor.
 
Salı Yamaları güncellemesi adında bir proje ile bu sorunu çözmeyi planlayan Microsoft, Google’ın bu davranışının kendi müşterilerini olumsuz etkilediğini işaret etti. Google için doğru olanın müşteriler için her zaman doğru olmayabileceğini de sözlerine ekleyen şirket, bunun yanında Google’ı müşterilerini korumanın ilk hedefleri olması gerektiğinin de altını çizdi.
 
Microsoft’un Güvenlik Yanıt Merkezi’nin direktörü Chris Betz, bu derece riskli bir hareketin müşterileri tehlikeye atma ihtimalinin olduğunu ve  Google’ın bu uygulamaya bir çözüm getirmesi gerektiğini belirtti. Konu hakkında sadece birkaç hafta içinde meydana gelen iki örnek olduğunu söyleyen Betz, 29 Aralık tarihinde Google'ın Windows 8.1’de benzer bir açığı, Microsoft bir yama hazırlamadan önce açık ettiğini ekledi. Arama devi ise, koyduğu 90 günlük sürenin yeteri kadar adil olduğunu ve bu açıktan dolayı şirketi uyardıklarını açıklamıştı.
 
 
 
Microsoft’a göre bir yama yayınlanmadan önce güvenlik açığıyla ilgili detayları geniş kapsamlı kitleye açıklamak insanlara ve onların bağlı olduğu sistemlere büyük zarar veriyor.