info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

1. Trakya Kent Konseyleri Toplantısı Çorluda Yapıldı

1. Trakya Kent Konseyleri Toplantısı Çorluda Yapıldı

Trakya Kent konseyleri toplantısının Çorlu ayağında,Trakya toprakları üzerinde bulunan coğrafi bütünlük arz eden Kırklareli,Edirne,Tekirdağ illeri,ilçe ve beldeleri le Çatalca,Silivri,Eceabat ve Gelibolu’da kurulmuş olan kent konseylerinin ve ilgili birimlerinin temsilcilerinin oluşturduğu birlik toplantıda,Trakya topraklarının ve doğanın korunması için fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan Çorlu Kent konseyi başkanı Ramadan Cesur, “Bugün, burada, Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin seçimden sonraki 1.Toplantısını gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte, yaşadığımız şehirleri, ileriye götürecek projeler üreteceğimize inanıyorum.”Dedi.
 
Ramadan Cesur’dan sonra konuşan Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, “Öncelikle ifade etmek isterim ki,iki yıldır Süleymanpaşa’nın gerçekleştirdiği,Tekirdağ Kiraz festivalini seneye 11 ilçenin katılımıyla Büyükşehir yapacak.Ayrıca,bir Trakya Festivali yapma düşüncesindeyim.Bu proje,tüm Trakya halkının ortak paydası olacak.Termik ve nükleer santralllara da karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum.Tekirdağ’dan bir spor kulübünün süper lige çıkması ve Trakya takımlarıyla değil,Türkiye takımlarıyla mücadele etmesini istiyoruz.Her yıl yıl 32 bin nüfus artışı var.11 bin doğum,7 bin ölüm,25 bin göç var.TRAKYALI BİLİNCİ İLE,GÖÇLE GELEN TÜM VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞMALIYIZ.KAZANAN TRAKYA OLSUN” Dedi.
 
Çorlu belediye başkan yardımcısı Ahmet Sarıkurt, “Birlik,dayanışma ve koordineli çalışmalarla Çorlu ve Tekirdağımızı daha başarılı ve güzel yerlere taşıyacağımızdan eminim.”Dedi.Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da,temiz bir Ergene,göç ve sosyal sorunlar üzerine değerlendirmelerde bulundu.
 
Bir çevre savaşçısı olan Murat Sevgi, “Doğa mutlak güçtür ve hakimdir.Yenilemez.Bu konuda kent konseylerinden başka halka ulaşacak bir aracı malesef yoktur.Çevre ile uyum çerçevesinde,kaldırım taşları yenileyerek sadece paramızı tüketiriz.Kent konseyleri,kent kültürünün bir numaralı kent işleme mekanizmasıdır.Biz yerleşemedik.Çünkü betonu yönetiyoruz.Doğayı yok edersek,yaşam alanını kaybeden her tür canlıyı yok ederiz. Sorun yerel değil,toplumsaldır.TRAKYA
 
ENDÜSTRİYEL GÜBRE OLUYOR”Dedi.
Son konuşmayı yapan Trakya kent konseyleri birliği başkanı ufuk Ersöz, “Kent konseyinin adı büyük ama,kendisi kent konseyi konusunda bağımsız değil.Belediyelere bağımlılar.Bunu aşmak gerekir.Kent konseyleri,yaptırım gücüne sahip etkili bir mekanizma olmalıdır.”Dedi.
 
Program,Kent konseyi konusunda çalışma gruplarının belirlenmesi ve bir sonraki toplantı yerinin tespitinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle tamamlanırken,devamında yemek ve yeni tarihi belediye binasındaki sergi ziyaretiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin