info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Edebiyatçıları Muratlı’da Muhteşem Resital Sundu

Trakya Edebiyatçıları Muratlı’da Muhteşem Resital Sundu

Tekirdağ Edebiyat Kültür ve Sanat derneğinin,Muratlı ilçesi Çığlık grubunun ev sahipliğinde yaptığı, “Cafe Magazin” adlı işletmenin sahibi Yusuf Özdemir’in mekanını tahsis ettiği,şiir ve müzik organizasyonunun altıncısı,  “stajyer şair” lakaplı Recep Ümit Nişancı’nın sunumuyla gerçekleştirildi.
 
 
Derneğin etkinliğine,Kırklareli,Çorlu,Edirne,Muratlı ve Süleymanpaşa’dan çok sayıda şair,ozan ve ses sanatçısı katıldı.Etkinliğin 6. Durağında,söyleyiş tarzıyla yeni bir çığır açan Cahit Apaydın,Tekirdağ Bektaşi babası Mehmet Tiryaki ve Tekirdağ’ın eşsiz ozanı “Ozan Tekfuri” lakaplı  Beytullah Arabacı sanatçılara keyifli anlar yaşattı.Açılış konuşmasını yapan başkan Celal Çalık,”Hangi ilden hangi grup olursa olsun,hepimiz bir aileyiz.Tüm Trakya’dan gelen dostlarımızla,insan kendisini uzaktan gelmiş aile bireyleriyle buluşmuş gibi hissediyor.Bir arada olmak güzel bir duygu.Şair her zaman aşktan söz etmez.Zaman zaman haksızlıkların karşısına dikilir.Dünyada şiirin atası PROMETA kabul edilir.Zeus’un ateşini çalmış,insanlara dağıtmış bu şairden ötürü şairler isyankardır.Duygu ve sitemkar şiire hitaben hepinize hoşgeldiniz diyor,teşekkür ediyorum”Dedi.
 
 
Trakya bölgesinin eşsiz sanatçılarının bir araya geldiği 6. Toplantı,şiir,müzik,eğlence ve dostluk havasında sürdü.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Kültür ve sosyal işler daire başkanlığını temsilen programa katılan Mehtap Petek, böyle bir organizasyona katılmanın önemi ve güzelliğinin tüm Tekirdağ’a yansıması temennisinde bulundu.Ev sahibi konumunda bulunan Recep Ümit Nişancı,başta dernek başkanı Celal Çalık olmak üzere,her ilin temsilcilerine çığlık grubunun resminin bulunduğu flamalar takdim etti.
 
Toplantıya, EDİRNE’DEN;Özlem Ağırgan,Mehmet Ağırgan,İlhan Acarser,
 
KIRKLARELİ’DEN;Mülayim Tirfil,Fuat Ertuğrul,Ali Balı,Alaaddin İkican,Vildan Alanat,Erman Ulusoy,
MURATLI’DAN;Recep Ümit Nişancı,Murat Ürtekin,Mümin Dikduran,Rıfkı Nizam,Adil Algül,Necmettin Uca,Sarp Özdemir,Berkin Denizaslanı,
ÇORLU’DAN;Cahit Apaydın,Mehtap Petek,
TEKİRDAĞ’DAN;Celal Çalık,Beytullah Arabacı,Emine Sonal,Nuran Sevim,Aytaç Oy,Aygün Seçil,Yücel Coşkun,Bahar Ayşegül Yılmaz,Esra Ocak,Yaşar Ergene,Hasan Yılmaz ve Mehmet Tiryaki katıldı. 
 
 
Program,toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin