info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Temiz çevre için yürüdüler

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü nün Ar-Ge Birimi öncülüğünde çevrenin korunmasına dikkat çekmek amacıyla öğrenciler tarafından temiz çevre yürüyüşü düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından doğal çevrenin korunması ve çevre kirliliğine halkın dikkatini çekmek amacıyla organize edilen etkinliğe, kent merkezindeki ilköğretim okullarında eğitim gören çok sayıda öğrenci katıldı. Tekirdağ Valiliği önünde toplanan öğrenciler ve öğretmenler, vatandaşların şaşkın bakışları arasında yürümeye başladı. Valilik önünden sahile kadar yürüyen öğrenciler, ellerindeki döviz ve pankartlarla vatandaşların dikkatini çevre temizliğine çekmeye çalıştı.
Öğrenciler, "Çevre kirliliği hepimizin ortak sorunudur", "Yarının doğası bugünden yaratılır" ve "Her canlının toprağa, suya, havaya ihtiyacı vardır" yazılı dövizler taşıdı. Tekirdağ sahilindeki fuar alanına kadar yürüyen öğrencilerin çevre etkinliğinde, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu. Çevre Eğitim ve Koruma Derneği nin de destek verdiği yürüyüşte öğrenciler, sahildeki vatandaşlara yeşil ve kırmızı renkli uyarı kartları dağıttı.
Yürüyüş dolayısıyla bir konuşma yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Ufuk Esen, Tekirdağ Kültür ve Tabiat Varlıklarını Tanıtma Projesi kapsamında düzenlenen çevre yürüyüşünün, doğal çevrenin korunması ve halkın çevre kirliliğine dikkatini çekmek amacıyla düzenlendiğini kaydetti. Doğal çevrenin kirlenmesinin bütün dünyanın ortak sorunu olduğuna dikkat çeken Esen, bunun bütün canlıların yaşamını etkilediğini ifade etti. Sahil fuar alanında sona eren çevre etkinliğinde, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu. Etkinlik, temiz çevre konulu şiir ve sloganların okunmasıyla sona erdi.