info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mezun olduğu okuluna atölye kurdu

Tekirdağ da Anadolu Teknik ve Endüstri, Denizcilik Meslek Lisesinde torna kalıp atölyeleri açılışı yapıldı.

Okul Müdürü Abdullah Mayadağ, okul bahçesindeki törende, milli eğitim camiası için büyük önem taşıyan torna ve kalıp atölyesinin açılış töreninin, her yıl geleneksel olarak yapılan mezunlar gününe denk getirildiğini söyledi.
Atölyenin, okuldan 1959 yılında mezun olan iş adamı Cemil Yıldız tarafından 620 bin maliyetle yaptırıldığını bildiren Mayadağ, atölyede, Türk sanayicisinin ihtiyacı olan donanımlı teknik insan gücünü yetiştirme imkanı sağlanacağını belirtti.
İş adamı Cemil Yıldız ise 1955 yılında başladığı okulunu bitirebilmek için geceleri lokantada çalıştığını anlatarak, şöyle konuştu:
"1955 yılında girdiğim, o günkü adıyla Tekirdağ Sanat Okulu nu geceleri lokantada çalışarak, gündüzleri okula devam ederek büyük gayret ve emeklerle 1959 yılında başarıyla bitirdim. 1969 yılında kendi firmam olan Yıldız Kalıp Şirketi ni kurdum. Daha sonra aile şirketine dönüşüp, anonim şirketi olarak büyümeye devam ettik." Yıldız, sahibi olduğu şirketin bugün dünya çapındaki Türk ve yabancı firmalara otomotiv ve beyaz eşya için kalıp ve parça üretimi yaptığını anlatarak, "İçinde bulunduğumuz bu durumdan dolayı meslek lisesinde okuyan öğrencilerimizin sanayide ihtiyaç duyulan seviyede yetişmesi amacıyla gerekli olan kalıp atölyesini kurdum. Buranın teknolojik bir kalıp atölyesi olmasını istedim. Bu yönde ihtiyaç duyulan makine ve ekipmanları sağladım" diye konuştu.
Yıldız, diğer sanayici ve iş adamlarının da okullarda bu tip yatırımlar yapması gerektiğini vurgulayarak, "Her vatandaşın, her müteşebbisin, imkanları ölçüsünde Türk Milli Eğitimi ne yardım etmesi lazımdır" dedi.
Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sunuldu. Ardından, atölyenin açılış kurdelesi Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sami Kocakundakçı ile iş adamı Yıldız tarafından kesildi. Törene katılanlar atölyeyi gezerek makineler hakkında bilgi aldı.