info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Temiz Köyüm Projesi İmzaları Atıldı

İpsala Kaymakamlığı Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Trakya Kalkınma Ajansı 2010 Küçük ölçekli mali destek programı kapsamında hazırlanan Temiz Köyüm adlı projesi imzalandı.

 

Tekirdağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde yapılan imza törenine, İpsala Kaymakam Vekili İhsan Emre Aydın, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, İpsala Kaymakamlığı AB Proje Sorumlusu Burcu Ören ve İpsala İlçesi Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hüseyin Solak katıldı.
 
Projenin imzalanmasından sonra konuşan İpsala Kaymakam Vekili İhsan Emre Aydın, İpsala ilçesi Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği adına hazırlanan projenin 16 köyde katı atık yönetiminin oluşturulması ve katı atıkların kontrol altına alınmasını hedeflendiğini, proje kapsamına giren 16 köyde yaşayan insanların çevre sorunu ve katı atık yönetimi konusunda bilgilendirme çalışmalarında bulunacaklarını kaydetti.
 
152.676.00 TL bütçesi bulunan projede 16 köye toplam 250 adet çöp konteynırı ile bir adet sıkıştırmalı çöp aracı alımları gerçekleştirilecek. Köylerde yaşayan vatandaşlarımıza ise bilinçlendirme toplantıları düzenlenecek.
 
Türkiye'de ilk kez Kaymakamlığa bağlı bir birim tarafından çöp toplama işinin bu proje sayesinde gerçekleştirileceği bildirildi. Projenin verilecek eğitimlerden sonra faaliyete girmesi bekleniyor.