info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköy Belediyesi MOBESE sistemi ile izlenecek

Tekirdağ ın Şarköy İlçe Belediyesi, belediye hizmetlerinin daha hızlı ve etkin yürütülmesi amacıyla MOBESE sistemi uygulaması başlattı.

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, yaptığı açıklamada, Belediye binasına kurdukları kameralar ile sistemi çalıştırmaya başladıklarını belirterek, "Belediye binamızda başkan odası, başkan yardımcısı odası, vezne, belediye garajı, itfaiye olmak üzere toplam 7 kamera sistemi faaliyete geçti. Önümüzdeki günlerde İskele meydanına da kamera sistemleri yerleştirilecek. MOBESE sayesinde belediye binamızda hizmetlerimiz hem hızlı ve etkin hem de güvenlik içinde yürüyecek" dedi. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, yaz aylarında olayların en fazla olması muhtemel olan İskele Meydanına yerleştirilecek kameralar ile çevrenin 24 saat boyunca izleneceğini ifade ederek, "Bu sistemin ayrıca çok önemli bir özelliği de caydırıcılığıdır. Suçluların tespit edilmesini ve çabuk yakalanmasını sağladığı için kamera olduğu bilinen mahallerde suç oranlarında azalıyor. Adli olayların yanı sıra deprem, sel, yangın gibi afetlerde olay yerine daha çabuk ulaşılmasını, durumun daha iyi anlaşılmasını, zarar tespitleri çalışmalarında büyük kolaylıklar sağlamaktadır" diye konuştu.
BELEDİYE ÇALIŞANLARINA PARMAK İZİ SİSTEMİ GELİYOR
Belediye personelinin mesaiye giriş ve çıkış saatlerinin tespitini amaçlayan parmak izi ile personel tanıma sisteminin de yakında hizmete sokulacağını belirten Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, "Mesaiye başlama ve bitişinde atılmakta olan imza sistemi kaldırılacak. Yeni geçilecek uygulama ile müdür, amir, memur tüm personel parmak izi takip sistemi ile belediyeye saat kaçta geldi, kaçta çıktı, takip edilecek. Belediye olarak sistemli ve düzenli çalışmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi.