info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayır severlerden Tekirdağ a yeni bir okul

İlimiz Çerkezköy İlçesinde Müjgan-Serkan Karagöz tarafından yaptırılacak olan öğretilebilir çocuklara ait ilköğretim okulu ve iş okulunun yapım protokolü Valilik toplantı salonunda imzalandı.

Törene Vali Zübeyir Kemelek, Hayırsever Serkan-Müjgan Karagöz, Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem katıldı.
Törende konuşan Tekirdağ Valisi yaptığı konuşmada; bugün burada hayırlı bir iş için birlikteyiz. Çerkezköy İlçemizde Serkan Bey ve eşi Müjgan Hanımın birlikte düşünmüş oldukları ve slaytta örneğini gördüğümüz okulun bir benzerini yapacaklar. Burada devlet-vatandaş işbirliği içinde bir hizmet yapılacak. Okulun büyük bir kısmını hayırseverimiz yapacak ve bize devredecek. Bizde devlet olarak geri kalanını tamamlayacağız. Bu vesileyle ben hayırsever Serkan-Müjgan Karagöz e teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum.
Yaptıkları hayrın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak gerekirse, toplumda belki de en az yer bulan aslında en çok yer vermemiz gereken engelli çocuklarımızın eğitimine yönelik bir hizmet yapılacak. 5-18 yaş arası sorunlu çocuklarımızın eğitimi burada ele alınacak. Hem okul öncesi hem ilköğretim hem de meslek edindirme rehabilitasyon gibi birçok hizmetleri bünyesinde toplayan komplike bir okul O bakımdan da bu hizmeti anlamlı buluyorum. Bunun bir örneği İl merkezimizde var. Çerkezköy İlçemizde genç ve dinamik bir nüfusa sahip bir yer. Orada da bunun bir benzerinin olması gurur verici bir olay. Hayırlı olmasını diliyorum. İlimizde inşallah bundan sonra hayırsever faaliyetleri daha da yoğun olacak diye umut ediyorum, dedi.
Törende duyduğu memnuniyeti ifade eden Hayırsever Serkan Karagöz yaptığı konuşmada; okul yaptırma işi benim yaklaşık 20 yıldır hayalimdi. Biz bunu öncelikle ilköğretim okulu olarak düşünüyorduk ama çok değerli Çerkezköy Belediye Başkanımız bize bu konuda özellikle bu okulun yapılması için yönlendirdi. Böyle bir okula Çerkezköy de daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bizde Allah rızası için böyle bir okulu yapmaya karar verdik. Başka hiçbir beklentimiz yok. Sadece engelli kardeşlerimizin zaman içerisinde eğitilebilmeleri bizim için en güzel şey. Biz bunu düşünerek bu yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bugünlere gelmiş olmak bizi çok mutlu ediyor. Her şeyden önce sevgili eşime teşekkür etmek istiyorum. Çerkezköylülere teşekkür etmek istiyorum. Çünkü, biz bu okulun yapımı için biriktirdiğimiz parayı Çerkezköyden kazandık. O açıdan Çerkezköy den kazandıklarımızı yine Çerkezköy e tevdi etmek için buradayız. Bu sebeple Sayın Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK e ve şu an Konya Valiliği görevine atanan Tekirdağ eski Valisi Aydın Nezih DOĞAN a çok teşekkür ediyorum. Bizim bu konuda yol almamızda çok yardımları oldu ve bizi cesaretlendirdi. Sayın Valimizin yanında Çerkezköyümüzün çalışkan Kaymakamına ve Çerkezköyün güleryüzlü Belediye Başkanına huzurlarınızda teşekkür ediyorum, dedi.