info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Bir. NKÜ ye ziyaret

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, Birlik Müdürü Murat Kocaman ile Birlik Muhasip Üyesi İrfan Özer Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak ile görüştüler.

Tekirdağ bölgesinde yem bitkileri ekimini arttırmak için NKÜ ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirten Şaban Aytaç, bu alanda karşılaşılabilecek sorunlar konusunda da üniversitenin bilimsel desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
Aytaç, Damızlık sığır yetiştiriciliğinin istenen kalite ve ölçülerde yapılabilmesi, yeterli oranda yem bitkisi bulabilmekle doğru orantılıdır. Bölgemizde maalesef yem bitkisi ekimi sınırlı bir alanda yapılmaktadır. Bu sorunun çözümü için üniversitesi ile ortak hareket ederek, özellikle bilimsel alanda üniversitenin desteğini istiyoruz dedi.
NamıkKemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak ise NKÜ nün yem bitkileri alanında önemli çalışmaları olduğunu anımsatarak, gereken desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.