info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Dizi Film" Merakı, Okuma Alışkanlığını Arttırdı

Tekirdağ Namık Kemal İl Kütüphanesi Müdürü Caferoğlu: -"İnsanların, Dizi Filmlerdeki Gelişmeleri Yakından Takip Etmek Amacıyla Hikayenin Anlatıldığı Kitabı Ödünç Alması, Okuma Alışkanlığını Arttırdı"

Tekirdağ da, ünlü Türk yazarların kaleme aldığı romanlardan derlenen dizi filmlerdeki gelişmeleri yakından takip etmek isteyen izleyicilerin, bu yazarların kitaplarını kütüphaneden ödünç aldıkları bildirildi.
Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Cafer Caferoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuyucu sayısında geçen yıla oranla gözle görülür bir artış olduğunu söyledi.
Araştırma yapmak için kütüphaneye başvuranların genellikle ilköğretim öğrencileri olduğunu ifade eden Caferoğlu, son dönemde ünlü Türk yazarların kaleme aldığı eserlerin dizi filmlere uyarlanmasıyla, yetişkin okuyucu sayısında da önemli bir artış kaydedildiğini belirtti. Kütüphaneden alınan ödünç kitap sayısının roman bazında artış gösterdiğini vurgulayan Caferoğlu, bu artışta Türk yazarların eserlerinin dizi filmlerde kullanılmasının etkisi olduğunu kaydetti. Reşat Nuri Güntekin in "Yaprak Dökümü", "Dudaktan Kalbe", Halit Ziya Uşaklıgil in "Aşk-ı Memnu", Ayşe Kulin in "Köprü", "Gece Sesleri"nin en çok ödünç verilen kitaplar arasında yer aldığını ifade eden Caferoğlu, şöyle devam etti: İnsanların, dizi filmlerdeki gelişmeleri yakından takip etmek amacıyla hikayenin anlatıldığı kitabı ödünç alması, okuma alışkanlığını arttırdı. Gözlemlerimize göre, bir roman almak için gelen okuyucular, diğer kaynak kitapları da karıştırıyor. Merak ettiklerini inceliyor. Kitap almak için gelen birçok okuyucu, uzun süre kütüphanemizde vakit geçirerek, birçok kaynaktan bilgi ediniyor.
Kütüphanemizde 2008 yılının ikinci yarısı itibariyle (otomasyon) sistemine geçtik. Yani ödünç verilen kitap adı, kaç kişiye verildiği ve reytingi sistemimizde kayıt altına alınıyor. Bu açıdan da baktığımız da Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu ve Çalıkuşu kitapları üst sıralarda yer alıyor." Caferoğlu, kütüphanede birden fazla "Yaprak Dökümü" ile "Aşk-ı Memnu" romanı bulunduğunu, bu kitapların kayıtlı üyelere ödünç verilmesi nedeniyle şu anda kütüphane raflarında bulunmadığını sözlerine ekledi.