info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

AİHM ve Albayrak Kazandı, Muratlı Belediyesi Kaybetti

Bu yazımı yazarken, yapılacak olan açılış henüz gerçekleşmemişti. Bu yüzden önce konuya sonra da olacakları değerlendirmeye başlayacağım.

Yaklaşık 5 yıldır Muratlı’da Cemevi kurulması için yoğun bir girişim var. Ben de defalarca yazdım, çizdim. Her ne kadar ben mezhepleri kabul etmesem de, herkesin inanç özgürlüğünden yanayım dedim. 

Herkes elini başının arasına alıp düşünsün; 
- CHP olarak Alevi kökenli vatandaşların güçlü olduğu siyasi parti kimliği inkâr edilemez.(Tekirdağ’da yönetimlerden refize ediliyorlar) -Genel başkanı Alevi olan bir partidir. (defalarca gündeme getirmemize, genel başkanın tepki gösterdiği bir kişiye Muratlı ilçe teşkilatının aksini, yapmasına şaşırıyorum) 
- Alevi kesim, kendi milletvekilini ön seçimde birinci çıkardı(bu vekil bırakın Alevi haklarını korumayı, “sizin sorununuz” diyecek kadar umursamaz oldu. Yeni hedefi televizyon fenomeni olmak. Televizyonda da Alevi haklarını anlatacağına, farklı boyutlarda kendini rüzgârın akışına bırakmış) 
- 12-0 belediyelerin tamamını almışsınız, kendi partinizin belediye başkanı, ilçe parti yöneticileri Cemevini bırakın desteklemeyi, köstek oluyorlar. 

AİHM KARARLARI OLMASAYDI, YİNE YAPMAYACAKLARDI. 
BİR DE BU KONUDA YALAN SÖYLÜYORLAR. NEYMİŞ; ARSA YOKMUŞ. KANUN AÇIK; İNANÇ GRUPLARINA TAHSİS EDİLMEK ÜZERE YEREL YÖNETİMLERİN TAHSİS ALANI VARDIR VE BUNUN EN İYİ ÖRNEĞİNİ MARMARA EREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI YAPTI. 
HEM BELEDİYE BÜNYESİNDEN HEM DE ŞAHSİ OLMAK ÜZERE İKİ ARSA TAHSİS ETTİ VE CEMEVLERİNİ KENDİSİ YAPTI. 

- YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA, KÖY ARAZİLERİNİ SATMAYA OLANAK VAR, CEMEVİNE YOK. 
TEKPARK İÇİN ANINDA YIKILAN ESKİ BELEDİYE PASAJI YERİ VAR, CEMEVİNE YOK. 

- BİZ DE CAHİLİZ YA, HEMEN KANDIK. PEH PEH PEH. 
- EĞER KADİR BAŞKANINIZ OLMASAYDI, HER İŞE GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERMESEYDİ, NE YAPACAKTINIZ? 

- Davetiyede Kadir başkanın imzası var ya, açılışı o yapacak ya, şimdi aslında Alevileri sevmeyen birçok ikiyüzlü, Albayrak ile aynı karede basının önünde gülücükler saçarak poz verecekler. Bir sürü yağdanlık, başkanın etrafında pervane olacak. Bize de, “bu Cemevi açılsın diye ne yaptınız ki hangi yüzle geliyorsunuz?” demek düşer. 

- Bir de, “sizin sorununuz” diyen milletvekili, kanal kanal gezmekten fırsat bulup gelecek mi? Bence gelir. 
Çünkü yaklaşan milletvekili seçimlerinde ön seçimden çıkamama korkusunu yaşıyor.(gerçi belli olmaz, yeni kontenjan milletvekili olarak alt yapıyı hazırlamış olabilir.)neyse, yarın göreceğiz.
(açılış, köşe yazımı yazdığımın ertesi günü olacak) 

Son sözüm de Çorlu Cem Vakfı başkanına; Sayın başkan, hem Kadir Albayrak’a hem bana bir özür borçlusunuz. 
Bunu özellikle bekliyoruz. 
Size saygımdan bir şey yazmadım. 
Yarınki tavrınıza göre karar vereceğim. 

NEYSE; MURATLI’DAKİ ALEVİLERE GEÇ DE OLSA, CEMEVLERİ HAYIRLI OLSUN.