info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Belediyenin Parası Çöpe Gidecek Dedik Haklı Çıktık

Muratlı Belediyesi 2014 yerel seçim öncesi Muratlı’nın cadde ve sokaklarının yol ve kaldırımlarını kilit taşı yapmıştı. O dönemde ben “Muratlı’nın 4 milyon lirası çöpe gidecek” diye yazmıştım. O dönem belediye başkanımız Nebi Tepe bu beyanımı farklı açıdan ele almış başka bir gazeteye yalanlama açıklaması yapmış miktarın o kadar yüksek olmadığını söylemişti. Akabinde harcanan para 6-7 milyon lirayı bulmuştu. Önemli olan kaç para olduğu değil bu taş döşeme işinin zamansız olduğu ile ilgiliydi.
 
Yine haklı çıktım ve o yollardaki kilit taşları sökülmeye başladı. Çünkü Tekirdağ büyükşehir belediyesi tarafından bu ara cadde asfaltla kaplanacak. Döşenen kilit taşları da kepçeyle sökülüyor.
 
Benim burada vurgulamak istediğim para miktarı veya başka bir şey değil. Benim vurgulamak istediğim  yol kaldırım ve benzeri şeylerin tüm altyapı ve kablo döşemelerinin tamamlanıp yapılması gerektiğiydi. Bunlar doğalgaz elektrik ve telefon tesisatı su ve daha birçok altyapı döşemesiydi.
 
Şu an itibariyle doğalgaz firması Gazdaş asfalt yapılmadan ek boru hattı yaparak  vatandaşı asfalt sonrası doğalgaz çekilmesi için dilekçe verip kazı yaptırma zahmetinden kurtardı. İleride elektrik ve telefon kablolarıyla ilgili de aynı sıkıntı yaşanacak. Gönül isterdi ki kendi taşlarımızı belediye bünyesinde kendimiz yapalım yol ve kaldırım yapımını belediye fen işleri yapsın yönündeydi. Şimdi ne oldu? Milyonlarca lira harcanıp yol ve kaldırımlar kilit taşı ile kaplandı. Taşlar da kalitesiz olduğu için ufalanmaya başladı. Asfalt yapılacağı için de bir sürü para ödenen bu kilit taşları kepçe ile söküldü. Bu taşlar elbet bir yerlere kullanılır ama harcanan paraya içimiz yandı.
 
En azından bundan sonra aynı hata yapılmasın.Göçmen konutlarının oradaki eski mezbahada kendi kilit taşlarımızı üretelim. O da olmazsa pazarlık usulü toptan kilit taşı alıp belediye fen işleri işçileri döşesin ki boşu boşuna para ödemeyelim. Belediye bünyesinde yıllarca çalışan Ramadan Erdem gibi değerli işin erbapları var. Artık birileri bizim uyarılarımızı dikkate alırsa kazanan Muratlı belediyesi olur Muratlı halkı olur.Artık paramızı çöpe atmayalım.