info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Büyükşehir Ulaşım ve Daire Başkanlığı Herkesi Mağdur Ediyor

Bir önceki köşe yazımda, Tekirdağ Büyükşehir Ulaşım Daire başkanlığının ve TEKPARK’IN haksız uygulamalarını dile getirmiştim.

Bunlardan biri de, ulaşımdaki fiyat orantısızlığı nedeniyle haksız kazançtı. Bu yazımda da toplu taşıma hizmeti veren kooperatifleri ve vatandaş mağduriyetini dile getireceğim. 

- Siz Muratlı-Tekirdağ 22 nolu minibüs yolcu taşıma kooperatifiyle nasıl anlaştınız? 
Bu insanlar mağdur. 

- Siz Çorlu-Muratlı minibüs yolcu taşıma kooperatifiyle nasıl anlaştınız? 
- Çorlu-Muratlı minibüslerini giydirerek, Büyükşehir belediyesi özel halk OTOBÜSÜ yazınca, bu MİNİBÜSLER OTOBÜS mü oluyor?  

Muratlı-Süleymanpaşa hattına çalışan 22 nolu kooperatife onbinlerce lira masraf yaptırıp, büyükşehir belediyesi özel halk otobüsü yazınca sorun çözüldü mü sanıyorsunuz? 

- Büyükşehir belediyesine ait otobüs diye binip, fiyat farklı diye inen yolcunun zararını kooperatife ödeyecek misiniz? Bu karışıklık nedeniyle BİMER’E vatandaş sizi şikâyet ederse, hesabını nasıl vereceksiniz? -MURATLI-ÇORLU VE MURATLI-SÜLEYMANPAŞA ARASINDA, HALK OTOBÜSÜ FİYATLARI NASIL DEĞİŞİK OLABİLİR? 

BU DÜNYANIN NERESİNDE VAR? 

- ESKİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SUYUN TONUNU KURUŞLA SATARKEN ONU YERLERE GÖKLERE SIĞDIRAMIYORSUNUZ, SORUŞTURMA GEÇİRDİĞİNDE HEPİNİZ AYAKLANIYORSUNUZ, KENDİNİZ SUDAN HER YERE PARA KESİYORSUNUZ. 

- İZMİR’İ ÖRNEK MODEL ALIP HER ZAMAN DESTEKLİYORSUNUZ, İZMİR’Lİ BİR VATANDAŞ, SİZİN OTOGAR İLE ÇARŞI ARASINA VERDİĞİNİZ PARA KADAR TEK BİLETLE, İZMİR’İN BİR İLÇESİNDEN BEŞ İLÇESİNİ TEK BİLETLE GEÇİYOR. SİZ İSE KAFANIZA GÖRE KİLOMETRE HESABI PARA ALIYORSUNUZ. BU MU SİZİN SOSYAL DEMOKRAT ADALETİNİZ? 

Ayrıca bazı şoförler, sizin belediye otobüslerinin mazotu1.5 liradan aldığını (sahi öyle bir şeyi Kılıçdaroğlu söylemişti. Demek CHP’Lİ belediye araçları için geçerliymiş) kendilerinin 4.5 liradan aldığını söylüyor. Yine de Süleymanpaşa-Muratlı arası 4 lira. 

PES DOĞRUSU. OLMASI GEREKEN 2.25 LİRADIR. EŞİTLİK İLKESİ BUDUR. 

- UKOME üç kuruş para kazansın diye, (J) –(M) hatta normal plakalı minibüslere dahi fabrika servisi çekiliyor. Ulaşım daire başkanı, “kanunda var” diyor. Kanunda var mı yok mu bilmem ama fabrika servisi çekmek için bir sürü belge alan, bunların çoğunun ne işe yaradığını bile bilmeyen kooperatif şoförlerine yazık değil mi? 

BİR SÖZÜM DE KADİR BAŞKANA; 
Başkanım, çalışkansınız, azimlisiniz ama ilçe ilçe gezerek, açılıştan cenazeye, düğünden seminere giderek başkan olmaz. Sizi destekleyen çok az gazeteciden biri olarak ben de artık yeter diyorum. Görevini yapamayan daire başkanlarında ısrar ettiğiniz sürece, yanınızda değil, karşınızda olacağım. 

Eğer Öğrencileri ve engellileri böyle düşünüyorsanız, engelliler gününde yanlarına yaklaşmayın, okul temel atma töreni ve etkinliklerine katılmayın. 
Çünkü gerçekçi olmaz. 
BİZ SİZİN SAMİMİYETİNİZE İNANDIK, BİZİ MAHÇUP ETMEYİN. YAPAMAYAN YAPANA BIRAKSIN. 

YARIN; BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI NELERİ DOĞRU NELERİ YANLIŞ YAPIYOR? 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI NASIL OLMALI?