info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Çalışan Gazeteciler Gününü İçtenmi Kutluyorsunuz

Herkes gazetecilerin gününü kutlama yarışına giriyor. Yemekler, hediyeler falan filan, bol kepçeden kutlamalar yapılıyor

Eyvallah. Yılda bir gün de olsa hatırlanmak, değer verilmek güzeldir. Halk kesiminden yapılan kutlamalara sonuna kadar katılıyorum. Çünkü onların düşünceleri içten ve samimidir. Siyasiler, yerel yönetimler, kamu görevlileri falan ise açıkça çok azı samimidir. 
-İki-üç tane milletvekili aralarında anlaşamaz, meclis soru önergelerini, konuşmalarını yayınlarsın, “Muratçığım” olursun. Eleştirdiğimiz zaman, “ihtiyacın varmış ki, öteki milletvekillerini övüyorsun, beni sürekli eleştiriyorsun” olur, sonra da utanmadan, sıkılmadan,gazeteciler günümüzü kutlayan mail atarsın.
Bu nasıl karma kişiliktir, anlamadım. Pardon, orada sözde ilan olan kutlamayı,mesaj olarak gönderip, halka şirin görüneceksin. Çok güzel iş ya.. Milletin,yani bizim vekilimiz…. (pardon, benim değil) 
- Kamu yararını gözeten kamu zararını önlemeye çalışan insanlarız, bu konuda YALANSIZ, RİYASIZ, ÇIKARSIZ HABER YAPARIZ, destek yerine köstek olursunuz, sonra gazeteciler gününüz kutlu olsun. Biz de samimiyetinize inanır görüneceğiz ama sizi tanımış oluruz. -Yerel yönetimlerdeki faaliyetlerinizi yazarız, on numara beş yıldız gazeteci oluruz, eleştirince, en kötü biz oluruz. Çünkü eleştiriye tahammülünüz yok. Sonra da yılda bir gün kahvaltı verip, aklınızca gazetecileri önemsiyor görünürsünüz. Yok ya, biz bunlara inanır mıyız sanıyorsunuz? 
- Siyasi parti idarecisi olursunuz. Siz seçildiğinizde veya bir ortamda haberinizi yaptığımızda çok iyiyiz, sizin oraya gelmenize neden olan gazeteciye türlü şeytanlıklar yapmaya çalışırsınız, kendinizi haklı göstermek için sığınıp medet umduğunuz ve açıklama yaptığınız yine bir başka gazeteci olur. 
- Bulunduğunuz makamın ağırlığını taşıyamazsınız, sosyal medyadan saygısızlık ve ahlaki sınırları aşan açıklamalar yaparsınız.(bu tür insanlar aciz insanlardır) 

NEYMİŞ EFENDİM,10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜMÜZÜ KUTLUYORMUŞSUNUZ. 
YERMİYİZ BİZ BU MARTAVALLARI? 
NEYSE BİZİM GÜNÜMÜZDE BİZ KARAMSAR OLMAYALIM. 
TÜM KAMU, SİYASİ VE STK YÖNETİCİLERİNİN İDARECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN. 
KAVGASIZ, ŞİDDETSİZ, SİLAHSIZ, BARIŞ İÇİNDE BİR 2017 DİLİYORUM.