info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Gerçekleri Söyleyin

Tarım ve Hayvancılığı Kim Bitiriyor

Çiftçiler haftası nedeniyle, siyasiler ve yerel yönetim başkanları Muratlı’yı ziyaret etmektedirler. 

Hepsi de sağ olsunlar, çiftçinin yanında olduklarını söylüyorlar. Acaba doğru mu? 

- Çevre Müdürlüğü üzerine düşeni yapmıyor 
- Milletvekilleri sadece karşı partiyi hedef alıyor 
- Büyükşehir ve Muratlı belediyeleri çiftçiye destek yerine köstek oluyor Bu yazdıklarımı kabullenmeyen çıkar karşıma, “yanlış yazıyorsun, aslı şöyle ya da böyle” der ve bunu yazılı olarak tarafıma verir.(pardon, yazılı olarak her iki taraf da vermez. Çünkü, o belge olduğu için, eninde sonunda bu iddialarını çürüteceğimden, yazılı cevap vermeye korkuyorlar) 

1-Öncelikle, çiftçiliğin devam edebilmesi için, çevre faktörü çok önemlidir. Fabrikaların hafta sonları, gece ve resmi tatil günlerinde kimyevi atıklarını dereye attıklarını, bu nedenle Ergene deresinde yaşamın ve sağlığın öldürüldüğünü, Çevre müdürlüğünün bu konuya gerekli hassasiyeti göstermediğini yazmıştım. Hatta Eski Ak Parti milletvekili Özlem Yemişçi, eski Ak Parti il başkanı Ahmet Kambur ve bir kısım işadamı ile aynı ortamda Sayın Özlem Yemişçi’ye bu durumu anlatmıştım ve kendisi bu konuyu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kadar taşımıştı. Fakat o zamandan bu güne, adı geçen fabrika arıtması olmasına rağmen arıtmanın 20 metre altından zehiri dereye akıtıyor ve yetkililer buna sesiz kalıyor. 

ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNÜN BU FABRİKAYI VEYA FABRİKALARI GERÇEKTEN OSB’YE ÖNME VERİYORSA, KAPATMASI LAZIMDI. 
Olan Ergene Vakıflar Mahallesi çiftçileri ve vatandaşına oluyor.

2-Sayın Kadir Albayrak ve CHP Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu Muratlı’ya gelip çiftçinin yanında olduklarını, hükümetin çiftçiliği ve hayvancılığı bitirdiklerini söylüyorlar. Çiftçiliği ve hayvancılığı kim bitiriyor? 
- Aşağısevindikli’de termik santrale izin veren İl Çevre Müdürlüğü ile buna “kurulmasında sakınca yoktur” yazısı veren Muratlı belediye başkanı tarım arazisine termik santrale onay verince çiftçilik bitmiyor mu? 
- Yine Aşağısevindikli’de eski Kaymakam Sayın Mahmut Hersanlıoğlu ve ilçe tarım müdürlüğünün başlattığı sera projesine duyarsız kalan Büyükşehir Tarım hizmetleri daire başkanlığı mı, aylardır Kadir başkan ile görüşemeyen sera yapacak olan köylüler mi tarımı bitiriyor? 
- Büyükşehir yasası gereği şehir içinde hayvan bakmak yasak olduğu için, plan üzerinde mera görünen kayalık mevkiinde hayvan beslemek zorunda kalan89 hayvan üreticisini oradan sürmek için tahliye yazısını zabıtayla gönderen, onlara hayvan bakımı için yer göstermeyerek, 
“Bakacak yeriniz yoksa kesin” Muratlı belediye başkanı mı? 

Kadir başkanın gönderdiği sözde 22 yıllık tarımcının bana ne yapmam gerektiğini söyleyecek kadar seviyesizce konuşması mı hayvancılığı bitiriyor? 
UZUN LAFIN KISASI; İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK SİZ GERÇEKTEN BU DERELERİ KİRLETEN FABRİKALARA KAPATMAYA KADAR GİDECEK SERT YAPTIRIMLAR UYGULAMAZSANIZ,(BİR HAFTA KAPATIN, İHRACATLARI DURSUN, TALEP EDEN FİRMALARA CEZA ÖDESİNLER BİR DAHA DEREYE ATIK SALMAZLAR) TARIM ARAZİSİNE TERMİK SANTRAL VE TAŞ OCAĞI KURMAZSANIZ, (KAPİTALİZMLE NE KADAR MÜCADELE EDİLEBİLİRSE) BELEDİYELER OLARAK, HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YER VE TEŞVİK İMKÂNLARI SUNMAZSANIZ, SERACILIKTA DESTEK OLMAZSANIZ, GELİP İLÇELERDE PARTİSEL OLARAK BİRBİRİNİZİ SUÇLAMAK YERİNE, MECLİS TARIM KOMİSYONLARINIZDA TEKİRDAĞ TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİCİSİNE DESTEK PROJELERİ GELİŞTİRMEK YERİNE, BİRBİRİNİZİ SUÇLAYIP KÖSTEK OLURSANIZ, HİÇ BİR TEKİRDAĞ ÇİFTÇİSİ İKTİDAR VE MUHALEFETE GÜVEN DUYMAZ. SÖZ DEĞİL NETİCE VE ÇÖZÜM LAZIMDIR.