info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı - Çorlu Minibüs Kooperatifine Kötü Haber

Tam da vatandaşın BİMER’E (Başbakanlık İletişim, Şikayet Öneri ve İhbar Merkezi) Tekirdağ Ulaşım Daire Başkanlığı, TEKPARK ve Muratlı-Çorlu minibüsleri kooperatiflerini şikayet edeceği sırada, beklenen atak ve müjde Tekirdağ Ulaşım Daire Başkanlığı ve TEKPARK’DAN geldi.

Bilindiği üzere, Tekirdağ Büyükşehir statüsüne geçince, mevcut taşıma kooperatiflerinin toplu taşıma araçları değişmiş, Tekirdağ Büyükşehir belediyesi halk otobüsleri yazmaya başlamış, Tekirdağ-Muratlı otobüsleri kooperatifi şoförleri on binlerce lira vererek uygun otobüs almış ve yine on binlerce lira verip kart okuma cihazı taktırmışlardı. 

Araçlarını da Büyükşehir belediyesi yazan yazılarla giydirmişlerdi. Çorlu’da da Elbirlik firması aynı statüye geçerek araçlarını giydirip belediye toplu taşıma otobüsü statüsüne geçmişlerdi. Buna rağmen, Çorlu-Muratlı araçları, sadece mevcut minibüslerini Tekirdağ Büyükşehir belediyesi toplu taşıma otobüsü kurallarına göre giydirip, KART OKUMA CİHAZI TAKTIRMAMIŞLAR, ARAÇLARIN ÜZERİNDE ENGELLİ VE YAŞLI LOGOSU MEVCUT OLDUĞU HALDE, VATANDAŞTAN TAM YOLCU BEDELİ ALARAK, HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMİŞLERDİ. 

Haziran 2017’ye kadar bu araçlarına Tekirdağ Büyükşehir belediyesi toplu taşıma aracı statüsünde kart okuma cihazı takması için süre verilen, araçların üzerinde, (engelli ve yaşlı) ibaresi ve Tekirdağ büyükşehir toplu taşıma otobüsü olmasına rağmen, Çorlu-Muratlı şoförleri, yaklaşık 7 aydır kurallara aykırı olarak hem kart okuma cihazlarını takmamış hem de engelli ve yaşlıları ücretsiz taşıma hizmetini gerçekleştirmeyerek,8 lira ücret almıştır. 

Bunun için de, henüz büyükşehir Ulaşım daire başkanlığı ile anlaşmadığını ifade etmiştir. Ayrıca mazeret olarak, Büyükşehir Ulaşım daire başkanlığının kart okuma cihazlarını henüz vermediğini söylemiştir. Ben gerek Büyükşehir Ulaşım Daire başkanlığı gerekse TEKPARK’IN üst düzey yetkilileriyle görüştüm ve böyle bir şey olmadığını, Süleymanpaşa-Muratlı ve Süleymanpaşa-Çorlu kooperatiflerinin araçlarını giydirerek gerekli kart okuma cihazlarını alıp halka hizmet verdiklerini, Çorlu-Muratlı minibüslerinin tamamen çözümsüzlük içinde olduğunu, istedikleri anda kart okuma cihazlarını almalarının mümkün olduğunu söylediler. 

UKOME VE TEKPARK HALKIN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEYE KARARLI Haziran 2017’de diğer kooperatifler araçlarını giydirip kartlı sisteme geçerken, Çorlu-Muratlı minibüslerinin araçlarını giydirerek, Tekirdağ Büyükşehir belediyesi yazan ve üzerinde engelli ve yaşlı logoları bulunmasına rağmen, engelli ve yaşlıdan (yok kart okuma cihazlarını almadık, yok henüz anlaşamadık) gibi mazeretlerle 8 lira ücret alması nedeniyle, hem diğer kooperatiflerin bu sisteme geçmesine rağmen bu kooperatifin gerekli prosedürleri uygulamayarak çifte standart yaratması hem engelli ve yaşlı vatandaşlardan ücret alarak haksız kazanç elde etmesi hem de bunları Tekirdağ Büyükşehir belediyesi toplu taşıma otobüsleri yazan araçlarla gerçekleştirmesi tepki çekiyordu. 

Bu duruma sessiz kalmayan vatandaşlar, Başbakanlık İhbar ve şikâyet merkezine resmi şikâyete hazırlanırken, müjdeli haber Tekirdağ Büyükşehir belediyesinden geldi. Edinilen bilgiye göre, PROSEDÜRLERE UYMAYAN ÇORLU-MURATLI KOOPERATİFLERİ NEDENİYLE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN, TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE TEKPARK, ÇORLU MURATLI ARASINA İLK ETAPTA 2 İLERLEYEN GÜNLERDE 3 TANE DAHA OLMAK ÜZERE 5 BELEDİYE OTOBÜSÜNÜ HİZMETE SUNACAK. BU KONUDA HALKIN MAĞDUR OLMASINI ÖNLEMEK İÇİN KARARLI OLAN UKOME YETKİLİLERİ, YAKIN ZAMANDA BU HATTA TOPLU TAŞIMA OTOBÜS HİZMETİ VERMEYE HAZIRLANIYOR. 

Bu esnada Çorlu-Muratlı kooperatif araçlarının Tekirdağ büyükşehir belediyesi toplu taşıma otobüsü yazması ve üzerinde (engelli ve yaşlı) logoları bulunmasına, belediye toplu taşıma aracı görünümünde olmasına rağmen, araçlarında kart okuma cihazı bulunmaması ile engelli ve yaşlıdan 8 lira ücret alması konusunda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak haksız kazanç elde edilmesi sebebiyle, Tekirdağ büyükşehir zabıtası ve ilgili trafik ekiplerinin inceleme başlatması bekleniyor. Böylece hem vatandaşın hem de tüm prosedürlere uyarak araçlarını büyükşehir belediyesi toplu taşıma otobüsü statüsüne uygun hale getiren diğer kooperatiflerin mağduriyetinin giderilmesi bekleniyor. 

EĞER ARACINIZDA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZIYORSA, BELEDİYENİN VERDİĞİ HİZMETİ UYGULAMAK ZORUNDASINIZ VE KART OKUMA CİHAZLARINI TAKMAK ZORUNDASINIZ. 
EĞER TAKMIYORSANIZ, ARAÇLARINIZDA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA OTOBÜSÜ YAZAMAZ VE O ENGELLİ VE YAŞLI LOGOSUNU TAŞIYAMAZSINIZ. 

KISACA; 
-EĞER ARACINIZDA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA YAZISI YAZIP ENGELLİ VE YAŞLI LOGOSU VARSA, BUNA UYMADIĞINIZ VE KART OKUMA CİHAZI TAKMADIĞINIZ İÇİN SUÇLUSUNUZ. 
-YOK, ,(BİZ ANLAŞMADIK, KART OKUMA CİHAZI VERMEDİLER)GİBİ MAZERETLERE SIĞINIP (GERÇİ BÜYÜKŞEHİR UKOME SİZE HAZİRANA KADAR GEÇİŞ SÜRESİ VERMİŞTİ) BU HİZMETİ VERMİYORSANIZ, ARACINIZA HAZİRANDAN BU YANA ANLAŞMA SAĞLAMADAN BU ZAMANA KADAR (YAKLAŞIK NEREDEYSE 10 AY OLACAK) ARACINIZA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZISI YAZILMIŞ HALDE, RUHSATSIZ ÇALIŞIYORSUNUZ VE YİNE SUÇLUSUNUZ DEMEKTİR. VATANDAŞ BİMER’E ŞİKÂYET EDERSE, BÜYÜK CEZALAR YİYECEKSİNİZ. 

BU NEDENLE BİR AN ÖNCE KART OKUMA CİHAZINIZI TAKIP HİZMETE BAŞLAMAZSANIZ, ARAÇLARINIZ TRAFİK EKİPLERİNDEN DE GEÇEMEZ. 
BU BÖYLE BİLİNE… 

YA ARAÇLARINIZDAKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZILARIN VE ENGELLİ-YAŞLI LOGOSUNU ÇIKARIN YA DA KURALLARA UYUP USULSÜZ ÇALIŞMAYIN. KİMSE YASALARDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR. 

SONRAKİ YAZIM;OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİN 65 YAŞ ÜSTÜ İSYANI..!