info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı`daki İhalenin Takipçisiyim

Muratlı’nın yarım asırlık belediye pasajı ve dükkanları yıkıldı.

Şu anda geniş bir alan var. Zamanında büyük bir park ve çay bahçesi olan yer, TEKPARK tarafından usulsüz, ruhsatsız olarak otopark hizmetinde işletilmektedir. Kimsenin de “kardeşim sen ne yapıyorsun? 

Buranın otopark olarak kullanılması, ticari alan olarak işletilmesi için ruhsatı var mı? Ruhsatı varsa bile, her tarla gibi yere bir kulübe koyup, burasını otopark olarak işletmek yasal mı? Diye sorduğu yok. Bu muhteremlere bir tavsiyede bulundum, yaz ayı boyunca bu alanda hadi gündüz otopark olarak işletiyorsunuz, gece halka açık cep sineması düzenleyin dedim, gece otoparkı kiralamadan gelecek para kaybına kıyamadılar. 

Aynı şeyler, Tekirdağ Büyükşehir belediye binasının eski yeri ve Tekirdağ Devlet Hastanesi üzerindeki boş alan için de geçerlidir. 
Her tarla gibi yere bir kulübe koyup vatandaştan ücret tahsil etmek yasal mı? 
Otopark işletme ve yapı kuralları yok mu? 
Neyse biz konumuzu dağıtmayalım. Muratlı’daki eski belediye dükkanları yıkılınca, ortada geniş bir alan açılmış oldu.

Bu alan için daha şimdiden kulağıma farklı dedikodular gelmeye başladı. 

-Büyükşehrin burayı istediği, buraya belediye binası yapmayı ve yanına da alt geçit yaparak vatandaşı ikiye ayıran tel örgünün mağduriyetinin giderilmesini sağlamak istediği fakat önümüzdeki yerel seçimde Büyükşehir belediyesini Ak Partinin alma ihtimali sonucu, Muratlı’yı kesin CHP alacağı düşünüldüğünden, büyükşehri Ak Parti aldığı takdirde, “kardeşim burası bizim yerimiz, derhâl boşaltın” korkusuyla olumsuz cevap verildiği konuşuluyor. 

-İkinci söylenti de, MURATLI BELEDİYESİNİN, DAHA ŞİMDİDEN İHALEYİ VERDİĞİ, MÜTEAHHİDİN BELLİ OLDUĞU,AYNI MÜTEAHHİT FİRMANIN,BELEDİYE İLE YAKIN İLİŞKİ SONUCU ÖNEMLİ İNŞAAT VE KİRALAMALARDA ETKİN OLDUĞU KONUŞULUYOR. Umarım doğru değildir. İHALE 2019 SEÇİMİ SONRASINA KALSIN Bu yerin ihalesinin 2019 sonrası seçilecek belediye başkan ve yönetimine bırsakılması,aksi takdirde bu ihalenin üzerinde şaibe olacağı aşikardır. 

Eğer mevcut belediye başkan ve yönetimi seçilirse, güven tazelemiş olur ve açık ihale usulüyle halkın dedikodu ve şaibe gölgesini üzerinden atmış olur. Yok başka birileri seçilirse, yeni başkan ve yönetim, ilk yılında şaibe gölgesi düşmemesi için açık ihale usulü ile yapılmasını tercih edecektir. Belki hatırlayan vardır; Bir bina için belediyenin çifte imar planı öne sürdüğünü yazmış ve bunu belgelemiştim. 

Hatta bizzat bu belgeyi Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’a vermiştim. Fakat o dönemde bir seçim sürecine girilmiş, mevcut seçim sonucunda koalisyon veya hükümet kurulamadığı için tekrar seçime girilmiş, dosya da öyle sürüncemede gitmişti. (Artık bir hükumet olduğu için, aynı dosyayı hala muhafaza ediyorum. Gerekirse sunarım) 

Aynı şeyler bir daha yaşanmasın. 
Bu iddiaların önüne geçmek için iki seçeneğiniz var;
-İhaleyi 2019 seçimi sonrasına bırakırsınız. 
-İhaleyi açık ihale usulü halk önünde yaparsınız. 

AKSİ TAKDİRDE, BU İHALENİN TAKİPÇİSİYİM.