info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sibirya Soğukları 60 Can Aldı

Avrupa kıtasında etkisini gösteren Sibirya soğukları 60 kişinin ölümüne neden oldu. Yoğun kar yağışı ve buzlanma Avrupa`nın birçok ülkesinde kara, deniz, demir ve havayolu ulaşımında aksamalara neden olurken, üniversiteler de dahil olmak üzere okullar tatil edildi.

İngiltere, İskoçya, Galler, Hırvatistan ve İsveç’te, Emma fırtınası etkisini gösterirken, sıcaklıklar eksi 40 dereceye kadar düştü.Yoğun kar yağışı ve buzlanma Avrupa’nın birçok ülkesinde kara, deniz, demir ve havayolu ulaşımında aksamalara neden olurken, üniversiteler de dahil olmak üzere okullar tatil edildi.

60’A YAKIN KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sputnik’in haberine göre İngiltere, İskoçya, Galler, Hırvatistan ve İsveç’te, hava koşullarının hayati tehlike oluşturduğu ve acilen harekete geçilmesi anlamına gelen kırmızı, Fransa, İspanya, Belçika’da turuncu ve Hollanda’da da sarı alarm verildi.

Hollanda’da soğuk havayı fırsata çevirenler de oldu. Delft kentinde donmuş bir nehire akın eden yüzlerce kişi, kayak yapmanın tadını çıkardı.

Dondurucu soğuk ve buzlanmanın sebep olduğu kazalar nedeniyle şimdiye kadar Belçika, İngiltere, İskoçya, Sırbistan, Slovenya, İsveç, Çekya, İspanya, Fransa ve Almanya’da 60’a yakın kişi yaşamını yitirdi.