info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uğur Şahin ve Özlem Türeci`nin Geliştirdiği Koronavirüs Aşısına İlk Resmi Onay!

Koronavirüs salgınını sonlandıracak aşı çalışmalarıyla ilgili sevindiren son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Dünyayı umutlandıran haber ise az önce haber ajanslarına düştü. İngiltere, koronavirüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech aşısının kullanımını resmi olarak onayladı. Böylece aşı çalışmalarında sona ne kadar yaklaşıldığı da bir kez daha tescillenmiş oldu. Aşıyla ilgili bu flaş gelişme hakkında Pfizer CEO'su Albert Bourla'dan da ilk açıklamalar geldi.

İngiltere, koronavirüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech aşısının kullanımını resmi olarak onayladı.

Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford ve Rusya'nın aşısı Sputnik V'ten gelen etkinlik oranı ve aşıların güvenirliğiyle ilgili sevindirici haberler geçtiğimiz haftalarda gelmiş ve dünyaya rahat bir soluk aldırmıştı.

İngiltere, Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının kullanımına onay verdi. Böylece İngiltere, geliştirilen bir Kovid-19 aşısına onay veren ilk Batılı ülke oldu.

Pfizer CEO'su Albert Bourla da bu sevindirici gelişmeyle ilgili ilk açıklamayı haber ajansı AP'ye yaptı. Albert Bourla İngiltere'nin aşı kararını 'Tarihi bir an' olarak değerlendirdi.

BioNTech CEO'su Uğur Şahin de geliştirdikleri aşı için 'Olağanüstü bir koruma oranı, bu aşıyla pandemiyi durdurup durduramayacağımızı sorarsanız buna cevabım evet, çünkü semptomlu enfeksiyonlardan bile korunma sağlaması büyük bir etki yaratacaktır' demişti.

BioNTech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının koronavirüs salgınını bitireceğinden emin olduğunu açıklamıştı.

İngiltere'de ilaç ve tedavilere onay veren denetleyici kuruluş İlaç ve Sağlık Bakımı Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) Pfizer/BioNTech aşısının acil kullanımına onay verdiğini duyurdu.

İngiltere bu aşıdan 40 milyon doz sipariş vermişti ve 10 milyon dozun yıl sonuna dek hazır olması bekleniyor.

Bu arada Avrupa'daki denetleyici kuruluşun ise Aralık sonuna kadar bir karara varılamayabileceğini açıkladığı, bunun da Avrupa genelindeki aşılama programlarının 2021'den önce başlayamaması anlamına geldiği belirtiliyor.