info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nehirde "Tarihi Tur" Keyfi

Nizip te Fırat Nehri nden Zeugma Antik Kenti ile Rumkale yi kapsayan vapur turunda bugüne kadar 19 bin turist misafir edildi.

Nizip ilçesinde, Fırat Nehri 'nden Zeugma Antik Kenti ile Rumkale'yi kapsayan vapur turu turistlerden ilgi görüyor.
 
Zeugma Antik Kenti ile Rumkale'yi gezme imkanı sağlayan Kumla Vapuru ile gerçekleştirilen turla, yerli ve yabancı turistler nehir kenarındaki manzarayı seyretme şansı buluyor, tarihi ve kültürel alanları geziyor. Seyahatleri boyunca birçok farklı mimariye sahip eserleri barındıran yapıları görme imkanı bulan turistler, özellikle Birecik Baraj Gölü nedeniyle su altında kalan caminin minaresini fotoğraflıyor.
 
Kumla Vapuru sorumlusu Özgür Özyurt, Gaziantep İl Özel İdaresine ait vapurun 2006'dan bu yana hizmet verdiklerini söyledi.
 
Geçen sürede 19 bin yerli yabancı turisti misafir ettiklerini ifade eden Özyurt, şunları kaydetti.
 
'"Kumla Vapuru, Gaziantep sınırları içerisinde bulunan Zeugma Antik Kenti ve Rumkale'nin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Hafta içi ve cumartesi günleri özel turlar, pazar günleri ise halk turları yapılıyor. Buradaki amacımız turlara katılan yerli ve yabancı turistlere tarihi güzelliklerimizi tanıtmak ve onlara seyahatleri boyunca en iyi şekilde hizmet vermek."