info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Haftanın Filmleri (22 Aralık 2017)

Türkiye`deki sinema salonlarında bu hafta 4`ü yerli 8 film vizyona girdi. Woody Allen filmi `Dönme Dolap`, yerli yapımlardan ise `Acı, Tatlı, Ekşi` öne çıkıyor.

"DÖNME DOLAP"

Woody Allen’den yine rengarenk, nostaljik ve kara mizahla örülü bir film. Üstelik Cafe Society’den çok daha iyi bir film! Yönetmenin eski işlerini özlesem de her yeni işini takip etmeden de duramıyorum. Hikaye bu kez 1950’lilerin Coney İsland’ında geçiyor. Kate Winslet ve Jim Belushi birbirine ziyadesiyle alışmış karı koca rolünde sinir bozucu derecede iyiler. Justin Timberlake oyun yazarı olmak isteyen cankurtaran, Juno Temple kocasından kaçan çekici bir kadın rolünde. Yine aşk, sanat, renkler, mafya ve güzel müziklerin dans ettiği bir film izleyeceksiniz.

"ACI, TATLI, EKŞİ"

Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy örneğine az rastlanır bir arkadaşlık yaşıyorlar. Onları izlerken iki iyi dost oldukları gerçeğini maalesef unutamıyorum. Bunun oyunculuklarla ilgili olmadığını da ekleyeyim. Konu tamamen benimle ilgili! İki iyi oyuncu bir türlü tamamlanamayan aşk hikayesinin Duygu ve Murat’ı rolünde.... 2013 yapımı “A Wedding Invitation”un resmi bir uyarlaması olarak çekilen filmin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu. Hava da soğumuşken sevgilinize sokulup izleyebilirsiniz...

"EYVAH ANNEM DAĞITTI 2"

Serinin ilk filmine bayılmıştım. Hollywood’un yormadan eğlendiren işlerini seviyorum. Mila Kunis, Kristen Bell ve Kathryn Hahn, birbiriyle alakası olmayan 3 kadını canlandırıyor. Tek ortak noktaları annelikten sıkılmış anneler olmaları. Devam filminde annelerimizin yeni yıl ritüellerinden sıyrılma çabasını izleyeceksiniz. Ancak bu kez yavrularından daha zorlu bir sınavla karşılacaklar: Anneleriyle! Suzan Sarandon, Christine Baranski ve Cheryl Hines ilerleyen yaşlarına rağmen çok güzel ve çok çekiciler. Yönetmen koltuğunu ilk filmde olduğu gibi Scott Moore ve Jon Lucas paylaşıyor.

"DÜŞ KIRGINLARI"

Selim Güneş'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı "Düş Kırgınları", Türkiye'nin önemli edebiyatçılarından Mehmet Eroğlu'nun aynı adlı romanından sinemaya uyarlandı. Mert Tanık, Denise Ankel, Bahar Yanılmaz, Buğra Koçtepe, Hakan Emre Ünal, Cansu Fırıncı, İlyas Özçakır, Dilek Koldaş ve Lila Gürmen'in oynadığı dram türündeki film; aşk-sevgi ikilemi ile pişmanlık ve ölüm konuları üzerine yoğunlaşıyor.

"MARTILARIN EFENDİSİ"

Kendisine Martıların Efendisi diyen bir acayip adam... Bu rol için Mehmet Günsür’den başkası düşünülemezdi zaten. Onda filozofları andıran bir ruh var ya, işte öyle bir adama can veriyor aktör. Her gün denizin kıyısında beklediği o biri gelince, dolu dizgin bir aşka yelken açıyor Martıların Efendisi ve Rüya. Sonra tabi ki işler karışıyor. Her şeyin çok güzelken birden çok acıya dönüştüğü filmin geneline yayılan atmosferse sükunet... Deniz kıyısı gibi... Bir dalgalı bir durgun ama hep mavi... Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği filmde Bige Önal, Timuçin Esen ve Nejat İşler de var.

"PES ETME"

Görebildiğiniz, duyabildiğiniz, konuşabildiğiniz ve yürüyebildiğiniz için kaç kere şükrediyorsunuz? Boston Maratonu'ndaki saldırıda iki bacağını birden kaybeden Jeff Bauman'ın hikayesi anlatılıyor bu hafta. Nefret eden, pişman olan, hiçbir şeyin samimi ve yeterli gelmediği bir adama dönüşmek, dönüşen o adamı izlemek, ancak uzaktan hissedilen yarım kalmış bir duygu... İki bacağın yerine, sevgilinin ellerini, annenin göğsünü, dostlarının sohbetini, yaşamın her şeye rağmen güzelliğini koymak bir tercih elbette. Ancak o tercihi yapana kadar en dibe batmak gerekiyor. Oscar'lı Jake Gyllenhaal'in her zamanki gibi iyi bir performans sergilediği filmde Tatiana Maslany ve Miranda Richardson da başrolde. David Gordon Green yönetmen koltuğunda.

"FERDINAND"

İyi yürekli, romantik, dost canlısı ve kocaman bir boğa Ferdinand ve onun makus kaderi... Baştan sona hayvanların en sevimli halleriyle resmedildiği animasyon, ailece izlenesi! Ferdinand’ın bir yanlış anlama sonucu çiftliğe sürülmesi, oradaki hayvanlarla kaçış planı yapması, sahibi Nina’ya kavuşmak için gösterdiği büyük çaba klasik bir animasyon hikayesi olabilir. Ama bu film, hayvanlara uygulanan şiddetin, şiddetle artığı ülkemde çocuklarınıza işin aslını göstermek için ideal bir seçim bence.

"BELALILAR"

Hasan Karcı'nın yazıp yönettiği; Sinan Bengier, Güray Kip, İsmet Erten, Erol Tezeren ve Cengiz Güçlü'nün rol aldığı haftanın yerli Western ve komedi karışımı filmi "Belalılar", acımasız bir Meksikalı haydutun hikayesini anlatıyor.