info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Devlet Tiyatroları Sanatçısı Vefat Etti

Devlet Tiyatroları sanatçısı Füsun Aytaç (50) vefat etti.

DT'den yapılan yazılı açıklamada, sanatçı kimliği ile tiyatronun kuruluş amaç ve ilkesini birleştiren, bu kimlikle 20'den fazla oyunda görev alan ve görevini başarıyla yerine getiren Füsun (Masri) Aytaç'ın bugün İzmir'de vefat ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Sanatçının naaşı, yarın İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde Saat 10.30'da düzenlenen törenin ardından, Güzelyalı Hakim Efendi Camii'nde kılınacak öğle namazını takiben Buca Göktepe Mezarlığına defnedilecek” ifadeleri kullanıldı.

Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1986 yılında mezun olan Aytaç, aynı yıl, Adana Devlet Tiyatrosunda stajyer sanatçı olarak göreve başladı. Füsun Aytaç, 1987–1988 döneminde Adana Devlet Tiyatrosu'nda, 1988'den günümüze kadar İzmir Devlet Tiyatrosu'nda sanatçı olarak birçok oyunda başarıyla görev yaptı.

Sanatçının görev aldığı oyunlardan bazıları şöyle:

“Türkmen Düğünü, Deli Emine, Kadife Çiçekleri, Antigone, Her Devirde Adam, Maymun Davası, Gömü, Cengiz Han'ın Bisikleti, Susuz Yaz, Barış, Topuzlu, Düdüklüde Kıymalı Bamya, Lütfen Kızımla Evlenir misiniz, Cesur Kadınlar, Fermanlı Deli Hazretleri, Bir Efes Masalı, Keşanlı Ali Destanı, Dona Agata'nın Kaçırılışı.”