info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

1001’in Önemli Konukları Var

29 Eylül’de başlayacak, DarAlanlar temalı, 14. İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali bu yıl önemli isimlere ev sahipliği yapacak.

Dünyanın dört bir yanında çekilen 70 filmin gösterileceği festivale, aralarında Avrupa Belgeselciler Ağı Başkanı (EDN) C. Cay Wesnigk’in ve Alman Belgeselciler Birliği Başkanı Tomas Frickel’in de bulunduğu dünya belgesel sinemasından 20 önemli isim konuk olacak.

Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından 14 yıldır organize edilen İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, 29 Eylül, Perşembe günü başlayacak. Bu yıl “DarAlanlar” temasıyla organize edilen festivalde, 23’ü Türkiye’den 47’si yurtdışından olmak üzere 70 film gösterilecek. İspanya’dan 10, Almanya’dan 9, Belçika’dan 4, Amerika’dan ve İtalya’dan 3 belgeselin sinemaseverlerle buluşacağı festivalde 25 ayrı ülkeden film olacak.



Avrupa Belgeselciler Ağı Başkanı C. Cay Wesnigk ve Alman Belgeselciler Birliği Başkanı Tomas Frickel gibi dünya belgesel sinemasından 20 önemli ismin davetli olduğu festivalde bütün filmler ücretsiz izlenebilecek.
Haberin devamı vreklam

Festival gösterimlerle sınırlı olmayacak
1001 Belgesel Film Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek gösterimlerin yanı sıra festival kapsamında Avrupa’da Dijital Dağıtım Konferansı, Türkiye-Almanya Belgesel Sinema Buluşması, Sinema Laboratuarı ve Belgesel Arkası gibi etkinlikler de olacak.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek önemli etkinliklerden biri “Türkiye-Almanya Belgesel Sinema Buluşması”. Her iki ülkeden belgeselcilerin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliğe Avrupa Belgeselciler Ağı (EDN) Başkanı C. Cay Wesnigk ve Alman Belgeselciler Birliği Başkanı Tomas Frickel konuşmacı olarak katılacak. EDN Başkanı Wesnigk ayrıca “Avrupa’da Belgesellerin Dijital Dağıtımı” konulu bir konferans da verecek.

Konferans kadar dikkat çekici bir başka etkinlik de Türkiye’nin önemli Belgesel Sinema yönetmenlerinden Ersan Ocak, Kurtuluş Özgen ve Açık Yazılım Uzmanı-Yazar Koray Löker yönetimindeki Sinema Laboratuarı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sinema Laboratuarı’nda telif hakları, gelişen teknolojiyle birlikte oluşan yeni dağıtım kanalları ve sinemada yeni anlatım dili konuları ele alınacak.



Bugüne kadar tüm dünyadan 117 tanınmış belgeselcinin ağırlandığı festivalde sinemaseverler yönetmenlerle bir araya gelerek sohbet etme fırsatı da bulacak. İlk kez geçen yıl gerçekleştirilen “Belgesel Arkası” bölümünde, yönetmenler izleyenlerin sorularını yanıtlamakla yetinmeyip film süreçlerini, çekim aşamalarını, izlenimlerini, deneyimlerini, sinema anlayışlarını da paylaşacak.

Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, bu yıl da gerçekliğin 1001 yüzüyle, söylenmemiş 1001 sözle, yitip gitmekte olanlar için 1001 ses, 1001 renk, 1001 müzik, 1001 belgesel filmle izleyicilerini bekliyor…