info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu Oscar Yolunda

Altın Palmiye ödülü kazanan ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filmi Oscar’a aday gösterildi. Film Oscar Akademi ödüllerinde ülkemizi En iyi yabancı film dalında temsil edecek.

87. Oscar Akademi Ödülleri'nde Türkiye'yi, "Altın Palmiye" ödülü kazanan Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filmi temsil edecek
 
Nuri Bilge Ceylan Oscar yolunda...
 
Bakan Çelik, tweetleri ise şöyle; "87.si düzenlenecek Oscar Akademi Ödülleri'nde ülkemizi "En iyi yabancı film" dalında temsil edecek film belli oldu.67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü kazanan Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filmi Oscar yolcusu. Tebrikler Uluslararası arenada büyük başarılar elde eden N.B. Ceylan'ın aynı başarıyı Oscar yolunda da göstereceğini ümit ediyor, başarılar diliyorum."
 
Aydın (Bilginer) emekli bir oyuncudur; aktörlüğü bıraktıktan sonra Orta Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirir. Hayatında ise iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç karısı Nihal (Sözen) ve boşanmış olan kız kardeşi Necla (Akbağ). Kışın bastırması ve kar yağışının artması bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder.
 
Oyuncular
 
Haluk Bilginer - Aydın
Demet Akbağ - Necla
Melisa Sözen - Nihal
Ayberk Pekcan - Hidayet
Nejat İşler - İsmail
Serhat Kılıç - Hamdi
Tamer Levent - Suavi
Nadir Sarıbacak - Levent
Mehmet Ali Nuroğlu - Timur
 
Film, yönetmenin yapım şirketi olan NBC Film ile Türkiye'den Zeynofilm, Almanya'dan Bredok Film Production ve Fransa’dan Memento Films ortak yapımı olarak çekildi. Filme Eurimages'dan 450.000 euro'luk destek almıştır. Çekimler kış mevsiminde iki ay boyunca Kapadokya'da, sonrasında da dört hafta boyunca İstanbul'daki stüdyoda gerçekleştirildi. Çekimlerde Sony F65 kamera kullanıldı.