info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye yi Çok Kızdıracak Film Gösterimde

Antalya da 4 yıl önce ailesiyle tatil yaparken 13 yaşındaki İngiliz kızına tacizde bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan Marco Weiss ın hapishane günlerini konu alan "247 gün" adlı film Alman SAT 1 kanalında gösterildi.

Türkiye ile Almanya arasında adeta siyasi krize neden olan ve uzun süre Almanya'nın gündeminden düşmeyen Marco Weiss'ın filminde Marco'nun delil olmadığı halde haksız yere tutuklandığı iddia edildi.

Filmdeki tuhaflıklar
Antalya'daki hapishane koşulları kötü olduğu için Marco'nun sağlığının bozulduğu belirtilirken, Marco'nun yıkanmak için havlu bile bulamadığı öne sürüldü. Marco'yu yargılayan hakimi salonda sakallı olarak gösteren filmde ayrıca Marco'nun tutuklu kaldığı yabancılar koğuşunda ağır suçluların bulunduğu ve Marco'nun burada zaman zaman şiddet olaylarına tanık olduğu kaydedildi.

Filmde ailesinin intihar etmesinden korktuğu Marco'yu Vladimir Burlakov, Marco'nun anne ve babasını da Alman oyuncular Veronica Ferres ve Herbert Knaup canlandırdı. Filmin sonunda belgesel şeklinde Marco ve ailesinin yanı sıra 13 yaşındaki İngiliz kızını muayene eden doktor da dahil olayın gerçek yüzleri ile röportajlar da yapıldı. Filmin yapımcıları bu olayın iki ülke arasında adeta politik güç savaşına sahne olduğunu öne sürdüler.