info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TV’de 5 Saatlik Sinema Şöleni

Postacı Kapıyı İki Kere Çalar ve Çifte Tazminat gibi klasiklerin yazarı James M. Cain’in kaleminden çıkan, Kate Winslet’ın başrolünü üstlendiği Emmy ve Altın Küre ödüllü mini dizi Mildred Pierce 9 Mayıs’ta CNBC-e’de başlıyor.

Mildred Pierce bizi Büyük Buhran dönemi Amerikası’nda, California Glendale’de yaşayan orta sınıf bir ailenin evine davet ediyor. Esere adını veren Mildred Pierce, ekonomik buhrandan nasibini alan ailesini geçindirmek adına birbirinden leziz pastalar, tartlar yapıp komşulara satıyor ve onu aldatan işsiz kocasıyla yüzleşmek için doğru zamanı bekliyor. Cesaretini toplayıp kocasıyla vedalaştığında da elinde üç beş kuruş, iki kızıyla baş başa kalıp, hayalini bile kurmadığı bir hayat mücadelesine başlıyor.

İşsizliğin kol gezdiği California sokaklarında orta yaşlı bir ev kadınının şansı nedir sizce? Mildred da bu şanssızlıktan nasibini alıyor ve hiç istemeyerek de olsa virane bir kafede bulduğu garsonluk işini kabul edip üniformasını üstüne geçiriyor.

İLK MILDRED JOAN CRAWFORD
Kendi işini kurmak ve kızlarına daha iyi bir hayat sunmak isteyen Mildred Pierce’ın aşk, ihanet, başarı ve yıkımlarla dolu yolculuğu kaleme alındığında o kadar ses getirdi ki 1945’te sinemaya uyarlandı. Başrolünü Joan Crawford’ın üstlendiği film altı dalda Oscar’a aday gösterildi, Crawford’a ilk ve tek Oscar’ını kazandırdı. Kate Winslet’ın oyunculuğunun damgasını vurduğu dizi uyarlaması da beş Emmy Ödülü ve bir de Altın Küre’yle sinema filminin başarısını gölgede bırakıyor.
Haberin devamı ↓reklam

STEPHEN KING’DEN ÖVGÜ
Stephen King, The Daily Beast ve Newsweek’e Mildred Pierce hakkında yazdığı yazılarda dizinin detaylara verdiği özeni, yapısını, Kate Winslet, Guy Pearce ve Evan Rachel Wood’un olağanüstü performanslarını överken, dizinin psikolojik ağırlığı nedeniyle beş bölümünü üst üste izlememeyi de önerdi.

OSCAR’LI YÖNETMENİN GÖZÜNDEN
Mildred Pierce’ın beş bölümünün de yönetmenliğini Far from Heaven’la Oscar’a aday gösterilen Todd Haynes üstleniyor. Haynes 1998’de Cannes Film Festivali’nde Velvet Goldmine ile ödül almış, 2007 tarihinde imza attığı I'm Not There’le de Cate Blanchett’a Oscar adaylığı kazandırmıştı.

'Mildred Pierce' 9 Mayıs Çarşamba günü saat 21'de CNBC-e'de başlıyor.

Mildred Pierce’ta kim kimdir?
*Mildred Pierce: Genç yaşta aşk evliliği yapan Mildred iki kız çocuğu annesi orta yaşlı bir kadın. Kocasıyla aralarındaki aşk biteli yıllar olmuş ve Mildred kocasının artık başkasına aşık olduğunu biliyor. Zamanı geldiğinde de kocasına bildiklerini anlatıp gitmesini istiyor. Mildred kendi başının çaresine bakabilecek akıllı ve becerikli bir kadın. Fakat düşünmesi gereken iki kızı var. Mildred, büyük kızı Vera’da yıllar önce kendinde olan asaleti, azmi ve potansiyeli görüyor. Attığı her adımda da kızını düşünerek hareket ediyor. Kocasıyla ayrılığı kalbini her ne kadar kırsa da Mildred, hayatına girecek yeniliklere ve yeni ilişkilere açık. Üstelik 1930’ların katı ilişkiler ağında, yalnız bir kadının cesaret edemeyeceği özgürlükte yaşanan ilişkilere.

Kate Winslet: Altı kez aday olduktan sonra nihayet 2009 yılında The Reader’la Oscar kazanan Winslet, Mildred Pierce’la koleksiyonuna bir Emmy ve ikinci Altın Küre’sini ekledi. Muhteşem oyunculuğu kadar rol alacağı proje seçimlerindeki titizliğiyle de dikkat çeken Winslet, Mildred Pierce’la beyazperdeden biraz uzaklaştı ve kariyerinin başını saymazsak ilk kez bir TV dizisinde başrolde oynadı.

*Monty Beragon: Mildred’la yolları beklenmedik bir şekilde kesişen Monty, zengin ve oldukça çapkın bir adam. Ailesinin şato görünümlü evindeki bir odada yaşayan Monty, aile yatırımlarından para toplayarak hayatını sürdürüyor, boş zamanlarında polo oynuyor ve okyanusta yüzmeye gidiyor. Yakışıklı ve bir o kadar da çekici bu adam Mildred’a beklemediği anlarda destek olmasını biliyor. Ama ne yazık ki ikisi farklı dünyaların insanları ve bu da aşklarını çekici kıldığı kadar ilişkilerinde beklenmedik gelişmelerin de yaşanmasına neden oluyor.

Guy Pearce: En İyi Yabancı Film dalında Oscar kazanan Avustralya filmi The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert’ı izleyip Guy Pearce’ın olağanüstü bir aktör olduğunu düşünmeyen yoktur. Memento’nun tekinsiz Leonard Shelby karakterini izleyiciye sevdirmek ya da The Proposition’ı western’le ilgisi olmayan izleyicilere bile başyapıt olarak kabul ettirebilmek Pearce’ın başarısını ispatlamalı. Jüri üyeleri bizimle aynı fikri paylaşmıyor olacak ki Pearce henüz ne Oscar ne de Altın Küre kazanabildi. Ama eleştirmenlerin ağız birliği ettiği Monty Beragon’daki eşsiz performansıyla ilk Emmy’sini kapmayı başardı.

*Veda Pierce: Mildred’ın zekası, dik duruşu ve yeteneklerine hayran olduğu kızı Veda aslında Mildred’a hayatı zindan eden kişi. Acımasız ve bir o kadar da dikbaşlı. Annesi onun değişmesini istemiyor, çünkü Mildred hayatta ne gibi değerlere sahipsen bu değerlerin seni yücelteceğini düşünüyor ve kızının da günün birinde başarılı ve önemli biri olmasını istiyor. Ancak dizi ilerledikçe anneler ve kızları arasında görmeye alıştığımız gerilimin dozu gittikçe artıyor ve ikili arasında beklenmedik durumların yaşanmasına neden oluyor.

Evan Rachel Wood (Yetişkin Veda): Mildred’ın haşin ve hain kızı Veda rolü için seçilmesine kimi eleştirmenler sert tepki gösterirken, kimileri de bu rolün altından kalkabileceğinden emindi. Evan Rachel Wood ona güvenenleri haklı çıkardı ve rolünün gerekliliklerini, üstüne cüretkar eklemeler yaparak yerine getirdi. Across the Universe, The Wrestler ve The Ides of March’la başarılı tercihler yapan oyuncu Mildred Pierce ile prestijini yükseltmenin yanı sıra Emmy ve Altın Küre’ye aday olarak yıldızını parlatmayı başardı.

Morgan Turner (Çocuk Veda): Winslet’ın performansından çok etkilendiğini açıkladığı Morgan Turner’ın adını bir yerlere not edin, çünkü ileride bu ismi çok duyacaksınız. Turner henüz 12 yaşında ve Mildred Pierce öncesinde yalnızca birkaç yapımda rol almış bir oyuncu. Ancak Veda’nın çocukluk döneminde sergilediği performans göz dolduruyor ve Turner’ın gelecekte neler yapabileceğini merak etmemize neden oluyor.

*Bert Pierce: Bert, Mildred’ın kocası. Yanlış yatırımlar yüzünden parasını batırıp işsiz kalan Bert’ün başka bir kadınla olan ilişkisi Mildred’la yollarının ayrılmasına neden oluyor. Ama aşk ve evlilik bitse de ikilinin dostluğu baki kalıyor.

Brían F. O'Byrne: The New World, Before the Devil Knows You're Dead gibi önemli sinema filmlerinde rol alan İrlandalı oyuncu Mildred Pierce’taki rolüyle ilk kez Emmy’ye aday gösterildi.

*Lucy Gessler: Mildred’ın komşusu, yoldaşı ve iyi günde de kötü günde de yanında olan tek arkadaşı Ida, özgür ruhlu bir kadın. Dönemine göre son derece açık fikirli olan Ida akılcı, eğlenmeyi bilen anlayışlı biri. Dönemin kadınlara koyduğu engellerle belirlenen standartları umursamayacak kadar cesur.

Melissa Leo: En son TV ekranına Treme’nin Toni’si olarak konuk olan Melissa Leo, geçtiğimiz yıl The Fighter’daki performansıyla Oscar kazanmış bir oyuncu. 21 Grams ve Frozen River gibi filmlerde de izleyenleri kendine hayran bırakan Melissa Leo, ustalığın sergilenebilmesi için illa büyük bir rol almak gerekmediğini Mildred Pierce’taki rolüyle kanıtlıyor.