info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ABD, Slovenya’ya Acımadı

Amerika Birleşik Devletleri, Slovenya’yı 2. yarıdaki üstün performansı ile çok farklı yenerek yarı finalde Litvanya ile eşleşti. Karşılaşma, Birleşik Devletler’in 119-76 galibiyeti ile son buldu.

Amerika Birleşik Devletleri - Slovenya maçı turnuva başından bu yana süregelen senaryoya uygun oynandı. Slovenya, güçlü rakibini ilk yarıda zorlasa da 3. çeyrekten itibaren büyük savunma baskısı altında oyundan düştü ve farklı kaybetti.
 
Birleşik Devletler, ilk yarıda kötü dış şut atınca Slovenya oyunun içinde kaldı. Hatta Sloven oyuncular, Amerika'yı zaman zaman kendi silahı ile yani hızlı hücumlarla vurdu.
 
49-42 Amerika'nın üstünlüğü ile geçilen ilk yarının ardından Slovenya 3. çeyrek farkı 5 sayıya kadar indirdi. Ancak savunmanın dozunu bir kat daha arttıran Birleşik Devletler, hücum ribaundlarında da rakibine büyük üstünlük sağlayınca fark hızla açılmaya başladı. Amerikan takımı 37 sayı bulduğu 3. çeyrek sonunda farkı 22'ye çıkardı.
 
Son çeyrekte Slovenya'nın oyundan düşmesiyle fark daha da açıldı. Bu çeyrekte rakibine sadece 12 sayı şansı tanıyan Amerika maçı 119-76 kazandı.
 
Tüm oyuncuların sayı ürettiği Amerika'da 6 oyuncu çift haneli rakamlara ulaştı. Takımın en skorer ismi 20 sayıyla oynayan Klay Thompson'dı. Anthony Davis de 13 sayı-11 ribaund ile mücadele etti. Slovenya'da ise Goran Dragic 13 sayı üretti.
 
Birleşik Devletler, 25 top kaybına sürüklediği Slovenya'ya ribaundlarda 54-38 üstünlük sağladı; tam 24 hücum ribaundu aldı. Amerika, 119 sayısının 42'sini de hızlı hücumlardan buldu.
 
Amerika Birleşik Devletleri, finale çıkmak için milli takımımızı eleyen Litvanya ile karşı karşıya gelecek.