info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes

Beko Basketbol Ligi’nin iki devi Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes 14. hafta mücadelesinde İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda karşı karşıya geliyor.

Beko Basketbol Ligi’nin iki devi Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes 14. hafta mücadelesinde İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda karşı karşıya geliyor.

Sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle karşılaşmayı sadece 14 yaşını doldurmamış çocuklar ve kadınlar izleyebiliyor.

Maçtan notlar
Beko Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes arasındaki önemli mücadele, seyircisiz maç cezası nedeniyle Fenerbahçe’nin talebi üzerine Ülker Sports Arena yerine Caferağa Spor Salonu’nda yapıldı.
Daha önce Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da, yeni salonun açılış maçı olarak oynanacağı açıklanan karşılaşma, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı’nın, Galatasaray Medical Park maçındaki olaylar nedeniyle aldığı 2 maç seyircisiz oynama cezasının ardından Caferağa Spor Salonu’na alınmıştı.
Fenerbahçe Ülker’de sakatlıkları bulunan Ömer Onan ve Engin Atsür ile Ukic kadroda yer almayarak karşılaşmayı tribünden izlediler.
Anadolu Efes’te de sakatlıkları süren Kerem Gönlüm ve Ermal Kurtoğlu ile İlievski saha kenarındaki tribünden maçı seyrettiler.
Tribünler kadınlar ve çocukların
Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes maçını, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) daha önce aldığı karar gereği sadece çocuklar ücretsiz izleyebildi.
Tribünlerde kendilerine refakat eden bir kadınla yer alan 14 yaşını doldurmamış çocuklar, maçın atmosferine de renk kattı.
Federasyon yönetim kurulu aldığı kararla, gerek erken yaşlarda tecrübe ettirilip lig sevgisinin aşılanması, gerekse de boş tribünler önünde basketbol oynanmasının önüne geçilmesi için, disiplin kurulu tarafından liglerde verilen seyircisiz oynama cezasının infazında çocuk seyirci uygulaması başlatmıştı.

Geride kalan 13 haftada ne yaptılar?
Son şampiyon Fenerbahçe Ülker bu sezon geride kalan 13 maçta 10 galibiyet 2 mağlubiyet alırken averajla 3. sırada bulunuyor. Sarı Lacivertliler bu sezon ilk yenilgisini ezeli rakibi Beşiktaş Milangaz’a karşı (83-78) alırken ikinci mağlubiyetini de Türk Telekom’a karşı 64-83’lük skorla aldı. Fenerbahçe Ülker’e üçüncü yenilgisini de 70-66’lık skorla Banvit aldırdı.
Geride kalan 13 hafta sonunda Anadolu Efes aldığı ise 11 galibiyet, 2 mağlubiyet ile 24 puanla ilk sırada bulunuyor. Lacivert Beyazlılar ligdeki ilk yenilgisini 97-96’lık skorla Tofaş’a karşı alırken Beşiktaş Milangaz’a da 83-76 yenildi.