info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Alex Beşiktaş Maçına Yetişecek Mi?

Fenerbahçe de final biletinin alınmasının ardından gözler Beşiktaş derbisine çevrildi. Kadıköy deki zorlu maç öncesi cevabı en çok merak edilen soru ise Alex in oynayıp oynayamayacağı.


Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda yarın Beşiktaş ile karşılaşacak Fenerbahçe'de tek hedef galibiyet. Kaptan Alex de Souza'nın ise durumu kritik. Sol ayak bileğindeki kemik ilik ödemi tamamen yok olmayan ve şişliği geçmeyen Alex için kulüp doktoru 7/24 mesai harcıyor. Alex'in ağrılarının devam ettiği belirtilirken, Beşiktaş maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.
Lig ve Ziraat Türkiye Kupası mücadelelerinde şampiyonluk hedeflerine doludizgin ilerleyen sarı-lacivertli ekibin, ezeli rakibi karşısında puan kaybına tahammülü yok.

Geçen hafta Galatasaray önünde aldığı kritik galibiyetle şampiyonluk yarışına ortak olan Fenerbahçe, sarı-kırmızılı ekiple olan puan farkını 2'ye düşürerek elde ettiği önemli avantajı sürdürebilmek için 3 puandan başkasını düşünmüyor.

Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk iki maçında Kadıköy'de Trabzonspor'u 2-0, Türk Telekom Arena'da da Galatasaray'ı 2-1'lik skorlarla yenen sarı-lacivertli ekip, Süper Final'de seyircisi önünde çıkacağı ikinci maçta da galibiyet arayacak.

-Lig ve kupada son 5 maçı kazandı-

Lig ve kupada son dönemde aldığı galibiyetlerle iyi bir hava yakalayan Fenerbahçe, son 5 resmi maçında kazanmasını bildi.

Normal sezonda 34 maçlık Lig Grubu'nun son maçında Medical Park Antalyaspor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, Süper Final'e de iyi bir başlangıç yaparak ilk iki maçında Trabzonspor ve Galatasaray mücadelelerinden galibiyetlerle ayrıldı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final turunda Kayserispor'u normal süresi 2-2 tamamlanan maçta penaltılar sonucunda 7-6 yenen sarı-lacivertliler, yarı finalde de Kardemir Karabükspor'u 2-0'la geçerek finale çıktı.

-Alex'in tedavisi sürüyor-

Fenerbahçe'de Beşiktaş maçı öncesi kaptan Alex'in tedavisi sürüyor.

Galatasaray maçında sol ayak bileğinde yaşadığı sakatlığın ardından, Kardemir Karabükspor ile yapılan kupa mücadelesinde takımdaki yerini alamayan Brezilyalı futbolcunun tedavisi maç öncesine kadar devam edecek.

Sakatlığı bulunan Sow'dan yoksun Fenerbahçe'de, Galatasaray derbisinde sakatlandıktan sonra kupa maçında forma giyemeyen Mehmet Topuz, Bekir İrtegün ve Yobo ise Beşiktaş karşısında takımdaki yerlerini alabilecekler.
Fenerbahçe'nin dünkü antrenmanına kupa maçında beline aldığı darbe nedeniyle sakatlığı bulunan Serdar Kesimal katılmazken, sol dizinde ağrı hisseden Özgür Çek tedbir amaçlı olarak çalışmayı yarıda bırakmıştı.

Emre Belözoğlu forma giyebilecek

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 2 maçlık cezayı tamamlayan Emre Belözoğlu, teknik direktör Aykut Kocaman'ın görev vermesi halinde yarınki derbide forma giyebilecek.
Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçta Trabzonsporlu futbolcu Zokora ile girdiği diyalog sonrası 2 maç ceza alan, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Kardemir Karabükspor'a karşı forma giyemeyen Fenerbahçeli futbolcu, yarın sahada yer alabilecek.

-Olası 11-

Hafta içindeki kupa mücadelesinde, az süre alan oyuncularına şans tanıyan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, Alex'in maça yetiştirilmesi durumunda derbide sahaya sürmesi beklenen olası 11'i şöyle:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu, Cristian, Stoch - Alex, Semih Şentürk.

Kocaman, Alex'in maça yetişememesi durumunda Stoch'u Brezilyalı futbolcunun yerinde görevlendirip, orta alanın solunda Caner'e şans verebilir.