info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beşiktaş Kazanamazsa Biter

Beşiktaş şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor. Süper Lig’de son 2 maçta puan kayıpları yaşayan Kara Kartallar, düşüşü Konyaspor karşısında sonlandırmayı ve şampiyonluk umutlarını korumayı hedefliyor.

Şampiyonluk yolunda son 2 haftada yaşadığı puan kayıpları ile ağır yara alan Beşiktaş, Ankara'da Konyaspor'u ağırlayacak. Osmanlı Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. 
Siyah beyazlı takım, Torku Konyaspor’u yenemezse şampiyonluk umutlarını hemen hemen yitirecek. Kara Kartallar rakibine mağlup olması halinde ise şampiyonluk şansını matematiksel olarak da kaybedecek. 
 
Beşiktaş’ta cezalı oyuncu yok. Ancak sakatlıkları bulunan Tolga, Veli, Ersan ve Oğuzhan'ın yanı sıra soğuk algınlığı geçiren Gökhan Töre karşılaşmada forma giyemeyecek.
Eksik oyuncuların fazlalığı nedeniyle Teknik Direktör Slaven Bilic ideal 11'de değişikliğe gidecek. Ersan'ın yerine savunmada Atınç'ı görevlendirmesi beklenen Hırvat çalıştırıcı, Gökhan'ın yokluğunda takımını çift forvetli sistem ile sahaya çıkaracak. Daha önceki haftalarda çift forvetli sistemde Ba'nın yanında Mustafa Pektemek'e şans veren Hırvat çalıştırıcı, Konyaspor'a karşı Cenk Tosun-Demba Ba ikilisi ile başlamayı planlıyor.
 
MUHTEMEL 11’LER
BEŞİKTAŞ: Günay, Opare-Sivok-Atınç-Motta, Sosa-Necip-Tolgay-Olcay, Cenk-Demba Ba.
KONYASPOR: Kaya – Fuchs, Kokalovic, Volkan, Özgür – Mehmet, Uğur – Ömer, Mahlangu, Recep -Rangelov
 
Bu sezon attığı gollerle kulüp tarihine geçmeyi başaran Demba Ba, karşılaşmaya yeni bir rekor için sahaya çıkacak. Süper Lig'de şu ana dek 18 gol kaydeden ve siyah-beyazlıların bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu sıralamasında Pascal Nouma'yı yakalayan Senegalli futbolcu, Konyaspor filelerini havalandırdığı takdirde unvanı tek başına üstlenecek. 
 
Beşiktaş'ta Konyaspor maçı öncesi 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Akhisar Belediyespor maçında gördükleri kartlarla sınıra gelen Ersan Adem Gülüm ve Ramon Motta'nın yanı sıra daha önceki karşılaşmalarda aynı duruma düşen Demba Ba, İsmail Köybaşı ve Kerim Frei, bu maçta sarı kart gördükleri takdirde gelecek haftaki Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşecek.
 
Beşiktaş ile Torku Konyaspor, lig tarihinde 28. kez karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, geride kalan 27 maçtan 16'sını kazandı, 9'unda berabere kaldı, sadece 2'sini yitirdi. Lig maçlarında Beşiktaş'ın 54 golüne, Torku Konyaspor 22 golle karşılık verdi.
 
Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan maçı Beşiktaş 2-1 kazandı.
 
 
Konyaspor son 9 lig randevusunda Beşiktaş'ı yenemedi. Beşiktaş karşısında son galibiyetini 2006-2007 sezonunun ikinci yarısında evinde 2-1'lik skorla alan yeşil-beyazlılar, daha sonraki 9 lig maçından 5'ini yitirdi, 4'ünde berabere kaldı.
Diğer yandan, iki takım arasındaki 27 lig maçından Konyaspor 10'unda gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 3'ünde gol yollarında suskun kaldı.
 
 
Stadının yapımı nedeniyle rakibini Ankara'da konuk edecek Beşiktaş, Konyaspor ile ligde İstanbul'da yaptığı 12 maçtan 10'unu kazandı, birini yitirdi, birinde de berabere kaldı. İstanbul'da toplam 30 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde sadece 7 gol gördü.
 
Bu arada, Beşiktaş'ın cezası nedeniyle 2003-2004 sezonunda İstanbul'da yapılması gereken lig maçı İzmir'de oynanmış ve 1-1 berabere sonuçlanmıştı.
 
Geçen sezon İstanbul'daki maçı Beşiktaş 3-1 kazandı.
 
Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında aldı. Konyaspor ise Beşiktaş karşısında ligdeki 2 galibiyetini de tek farklı skorlarla elde etti.