info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beşiktaş UEFA da Savunmasını Tamamladı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski yönetici Serdal Adalı ve beraberindeki heyet, UEFA Disiplin Kurulu nda savunma yaptı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski yönetici Serdal Adalı, eski teknik direktör Tayfur Havutçu ve avukatlar, UEFA Disiplin Kurulu'ndaki savunmaları için UEFA Merkezi'ne savunmalarını yaptı.
 
Duruşmada Beşiktaş Kulübü adına yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen  ve üç avukat da yer aldı.
 
Serdal Adalı ve Fikret Orman'dan çıkışta açıklama
 
UEFA'ya savunma veren Serdal Adalı, "Kendisinin suçlandığı Türkiye Kupası finalindeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Beşiktaş maçının görüntülerini izledik. Pazartesi günü karar verilecek" diye kısa bir açıklama yaptı.
 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise, "Kendimizi savunduk, pazartesi öğleden sonra da UEFA kararını açıklayacak. Söylenecek her şeyi söyledik. Karar onların. Onların özellikle sorduğu bir şey yok. Savunmamızı yaptık, uzatılacak bir şey de değil. Uzun uzun anlatılacak bir şey de yok. Haklılığımızı anlattık artık Disiplin Komitesi'nin vereceği karar." dedi.
 
Ne olmuştu?
 
UEFA Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios'un sunmuş olduğu  rapor çerçevesinde, 11 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir  Belediyespor takımları arasında Kayseri'de oynanan Türkiye Kupası final maçının  sonucuna etki etmek gerekçesiyle, Beşiktaş Kulübü'nün eski asbaşkanı Serdal Adalı  ve eski teknik direktörü Tayfur Havutçu ile siyah-beyazlı kulüp, 3 Temmuz 2011  tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler kapsamında, UEFA Avrupa  Ligi 2013-2014 sezonu talimatı idari kriterlerine aykırılık iddiasıyla UEFA  Denetim ve Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.
 
Palacios, Beşiktaş ve ilgililer hakkında şu cezaları istemişti:
 
"Beşiktaş'ı 2013-2014  sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından  men etmek, disiplin talimatı ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak, disiplin kurulu  tarafından kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFA müsabakalarından  men etme yönünde Beşiktaş'a karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek ve  Serdal Adalı ile Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete  katılmalarına ömür boyu men cezası uygulamak."
 
Kulüp ceza alırsa, tahkim süreci başlayacak. Tahkim Kurulu'nun ise  itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar nihai bir sonuca varması  bekleniyor. Bundan sonra da Beşiktaş'ın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne  (CAS) başvurma hakkı bulunuyor.
 
Diğer taraftan yine UEFA Denetim ve Disiplin Komitesi'ne sevk edilen  Fenerbahçe'nin duruşması ise yarın sabah yapılacak. Savunma yapacak Fenerbahçe  heyetine, kulüp başkanı Aziz Yıldırım başkanlık edecek.