info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray, Marsilya Deplasmanına Lider Gitti, Lider Döndü

Gruba Lazio galibiyetiyle başlayan Galatasaray, lider olarak gittiği Fransa`dan lider olarak döndü! Marsilya ile deplasmanda 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar puanını 4 yaptı.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda temsilcimiz Galatasara, Marsilya ile deplasmanda karşılaştı. Velodrome’da dolu tribünler önünde oynanan mücadele golsüz sona erdi: 0-0. Sarı-kırmızılılar, Lazio galibiyetinin ardından Marsilya deplasmanından da puanla dönmeyi başardı. Başa baş geçen mücadelede Galatasaray 5 şutun sadece birinde isabet buldu. Marsilya sağ kanattan milli futbolcumuz Cengiz Ünder ile tehlikeli pozisyonlar da bulurken, maçın 38. dakikada Cengiz’in şık vuruşunu Muslera aynı güzellikte kornere çeldi. Tribünden atılan yabancı maddeler yeniden duran oyun sonrası ilk yarıda 8 dakika uzatma verildi. Galatasaray bu skorla grupta 4 puana yükselip liderliğini sürdürdü.

Marsilya ise 2 puanla 3. sıraya geriledi. Grubun diğer maçında Lazio 2-0 kazanıp 3 puana yükseldi. Lokomotiv Moskova 1 puanla son sırada… Galatasaray 21 Ekim perşembe günü Rusya’da Lokomotiv Moskova’nın konuğu olacak. 35. dakikada milli futbolcumuz Cengiz Ünder, Marsilya adına gole çok yaklaştı! Ceza sahası dışından sol ayağıyla çok iyi bir plase vuruş yapan Cengiz’in şutunu Muslera adeta bir kedi gibi uçarak aynı güzellikle kornere çeldi. Dolu ve ateşli bir ortamda oynanan maçın 38. dakikasında hakem oyunu durdu. Galatasaray taraftarlarının olduğu köşeden atılan meşale ve ses bombaları sonrasında oyun durdu.

Güvenlik görevlileri sahaya atılan meşaleyi çıkarıp, güvenlik sağlanana kadar oyuncular yedek kulübelerinin önüne geldi. Maç saati 41. dakikayı gösterirken Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, olayın yaşandığı tribüne giderek taraftarların sakin olmasını istedi. 8 dakika uzatmanın oynandığı ilk yarının son dakikasında Galatasaray, Kerem ile gole çok yaklaştı! Halil’in pasında kaleci Lopez ile karşı karşıya kalan Kerem’in şutu etkisiz kaldı. Pozisyonun devamında Kerem pasını Cicaldau’ya verdi ancak hakem pozisyonda çok yanlış yer tutunca Galatasaraylı oyuncu istediği vuruşu yapamadı. 52. dakikada Marsilya sağ kanattan Cengiz ile geldi.

Savunmanın arkasına iyi sarkan milli futbolcu, kaleye paralel olarak gönderdiği topta pasını Dieng’e aktardı ancak 21 yaşındaki Senegalli topa temas etmesine rağmen istediği gibi vuramadı. 60. dakikada Galatasaray kalesinde bir tehlike daha yaşandı. Köşe vuruşunda arka direğe gönderilen topa Saliba kafa vuruşunu yaptı. Muslera’nın bakışları arasında üst direğe çarpan top auta gitti. Polonyalı hakem Raczkowski, 75. dakikada Van Aanholt ile Guendouzi’nin ikili mücadelesinde Marsilya lehine penaltı düdüğü çaldı. Galatasaraylı oyuncuların itirazı sonrasında hakem VAR odasını bekleyip, ekrandan pozisyonu izledi ve penaltı kararını iptal etti.