info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hamit Real Madrid de!

İspanya’nın Real Madrid Kulübü, Türk Milli futbolcu Hamit Altıntop’un tranferini internet sitesinden resmen açıkladı.

      "Mourinho’nun hizmetine doğmuş bir kazanan" ifadesiyle Hamit’i, Real Madridlilere duyuran kulüp internet sitesi, 28 yaşındaki futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını bildirdi. Hamit’in "Kazanan, farklı özellikleri olan ve tecrübeli" bir futbolcu olduğuna vurgu yapan Real Madrid Kulübü, Türk futbolcunun Bundesliga dışında Türkiye Milli Takımı’yla da çok büyük başarılara imza attığını vurguladı.
         Bu arada, İspanyol basını da internetteki sayfalarından Hamit’in Real Madrid’e transferini ilk haber olarak verdi. Marca ve AS "Altıntop, artık Real Madrid’te" ifadesini başlıklarına çıkardı.
         AS gazetesinde yeralan yorumda Hamit için "Güçlü, sahada çok koşan, normalde sağ kanatta oynasa da ortaya da uyum sağlayan. Hızlı olmasa da serbest vuruşları iyi olan. Türkiye Milli Takımı için sağ kanattaki tartışmasız isim. En büyük özelliği değişik yerlere kolay uyum sağlayarak oynaması" denildi.
         İspanya’da şimdiye kadar verilen haberlerde, Real Madrid Kulübünün gelecek sezonki ilk iki transferi olan, Türk futbolcular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop’u gelecek hafta Santiago Bernabeu Stadı’nda birlikte basına tanıtacağı iddia edildi.

 

İSPANYOL MEDYASINDA NURİ VE HAMİT TARTIŞMASI
İspanyol medyası, Real Madrid'in Nuri Şahin ve Hamit Altıntop transferlerini tartışıyor.
İspanya'nın dünyaca ünlü spor gazetesi Marca, "Bu takım, Barça ile Türk futbolcularıyla mı yarışacak" yorumlu haberler yaptı. Alman Kicker Dergisi, "Madrid medyası şaşkınlık içinde" manşetiyle verdiği haberinde, İspanyol basınında Nuri Şahin ve Hamit Altıntop'un Real Madrid'e niçin transfer oldukları tartışmasının yaşandığı belirtildi.
Nuri Şahin'in ve Hamit Altıntop'un Real Madrid'e neler verebileceği tartışmalarını haberlerinden eksik etmeyen İspanyol medyası, "Hamit ve Nuri ile Barça'ya karşı nasıl mücadele edilecek, bunu anlamış değiliz" yorumları yapılırken, "Orta sahayı Türk ikilisi, hatta Mesut Özil'i de katarsak Türk üçlüsü ile kurmak isteyen Mourinho nereye gidiyor" ifadesi de kullanıldı.
Geçen sezon başında Mesut Özil ile Khedira'yı transfer eden Mourinho'nun transfer politikası eleştirilirken, "Mesut Özil ve Khedira, Dünya Kupası'nda gösterdikleri performanslarla transfer olurken, fazla tenkit edilmemişlerdi" yorumu yapıldı. Nuri Şahin'in 10 milyon Euro gibi bir rakamla transfer olması da eleştirilerek, "Burada bile Türk futbolculara pek ılımlı bakılmıyor. Çünkü Nuri Şahin yetenekli olabilir, fakat o büyük bir kulüpte hiç oynamadı" ifadesi kullanıldı.

Kaynak : AA