info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şampiyonlar Ligi Finali İçin Karar Aşaması!

Şampiyonlar Ligi’nde final maçının yeni adresi için UEFA’da artık karar aşamasına gelindi. İstanbul ve Londra arasında gidip gelen ev sahipliği konusunda sürpriz bir durum ortaya çıktı.

Normal şartlarda 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Manchester City ile Chelsea arasında oynanması beklenen dev final öncesi UEFA’da yeni bir karar aşamasına gelindi.

KORONAVİRÜS ETKİSİ 

UEFA’da Şampiyonlar Ligi finalinin ev sahibi artık netlik kazanıyor. İlk olarak İngiltere’de hükümet, Türkiye’yi koronavirüs haritasında ‘yüksek riskli ülkeler’ arasına aldığı için bazı sıkıntılar doğdu.

WEMBLEY ÖNERİSİ 

Finalin Londra’da Wembley’de oynanması ve Türkiye’ye giden takımların 10 gün karantinada kalacağı aktarıldı. Bu durumun EURO 2020’yi etkileyeceği belirtildi. Finalde iki İngiliz takımı olduğu için de İngiltere’den Wembley önerisi resmen UEFA’ya iletildi.

ANLAŞMA SAĞLANAMADI 

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve İngiltere Futbol Federasyonu ile resmi görüşmeler yaptı. Ancak Wembley konusunda kontenjan ve taraftar sayısı bakımından bazı konular aşılamadı.

PORTEKİZ SÜRPRİZİ 

Bu esnada Portekiz Futbol Federasyonu resmen devreye girdi. İstanbul ve Londra’dan sonra Portekiz’in resmen devreye girmesiyle bir anda Porto şehri ağır basmaya başladı.

PETERSBURG SEÇENEĞİ 

2022 finalinin St. Petersburg'da oynanacak olmasını hesaba katan UEFA İstanbul ile St. Petersburg'un ev sahipliğini yer değiştirmeyi de planlıyor. UEFA ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin 100'üncü yılı olan 2023 yılı seçeneğini de masaya koydu. TFF ise henüz tekliflere bir yanıt vermedi

50 BİN KAPASİTELİ STAT 

Geçen yıl Lizbon’da pandemi koşullarında çok başarılı bir Şampiyonlar Ligi 8’li finallerini düzenleyen Portekiz, bu kez Porto şehrini ve 50 bin kapasiteli Estadio Dragao’yu önerdi. Tüm bilet ve taraftar kontenjanı şartlarını kabul eden Portekiz, İngiltere tarafından da koronavirüs haritasında ‘risksiz ülkeler’ listesinde yer alıyor.

GOMES: BİZ HAZIRIZ 

Şampiyonlar Ligi’nde 2020-21 sezonunun final maçı için Portekiz ve Porto ismi bir anda öne çıktı. UEFA’nın yönetim kurulu üyesi Portekizli Fernando Gomes, geçen yıl Lizbon’da başarılı bir organizasyona imza attıklarını hatırlattı. Portekiz basınına konuşan Fernando Gomes, Portekiz Futbol Federasyonu’nun her türlü imkana sahip olduğunu kaydederek, “Biz hazırız. Geçen yıl başarıyla üstesinden geldik. Daha önce yaptık yine yapabiliriz. Bu konuda tecrübeliyiz” dedi.

KISA SÜREDE BELLİ OLACAK 

Bunun üzerine UEFA’nın Porto’ya sıcak baktığı ve 48 saat içinde resmi açıklamasını yapacağı bildirildi.

GÜNEŞ: GELECEK SEZON BİZE VERSİNLER 

Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın konuğu olan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi’nde final ev sahipliğinin gelecek yıl olmasının daha avantajlı olacağını söyledi. Güneş, “Biraz aykırı gelecek ancak bence Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul’dan alsınlar. Zaten iki İngiliz takımı oynayacak. Doğru düzgün seyirci de olmayacak. Gelecek sezon bize versinler. Daha iyi olur. Bu sezon yapmanın Türkiye’ye bir faydası olacağını sanmıyorum” dedi.Öte yandan NY Times’ın haberinde ise UEFA’nın Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle İstanbul’a finali 2023 yılında vereceği öne sürüldü.