info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trabzonspor - Medicana Sivasspor: 2-3

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Trabzonspor sahasında Medicana Sivasspor’a uzatmada 3-2 yenilerek elendi.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Trabzonspor ile Medicana Sivasspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelenin normal süresi 2-2 eşitlikle sona erince uzatma devrelerine geçildi. Karşılaşmanın 120. dakikasında Sivasspor bir gol daha bularak Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Bu sonucun ardından Trabzonspor kupaya veda ederken, Medicana Sivasspor ise çeyrek finale yükseldi.
 
Karşılamada evsahibi Trabzonspor'un gollerini 22. ve 32. dakikalarda Mustapha Yatabare kaydetti. Konuk Sivasspor'un golleri ise 10. dakikada John Utaka, 40. dakikada Musa Sinan Yılmazer ve 120. dakikada Aatif Chahechouhe'dan geldi. Bu arada Trabzonspor'da Salih Dursun 84. dakikada direkt kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bırakmak zorunda kaldı.
 
 
Karşılaşmanın normal süresi 2-2 tamamlandı.
 
UZATMA DEVRELERİ
 
Karşılaşmanın normal süresinin 2-2 berabere tamamlanmasının ardından uzatma bölümlerine geçildi. Uzatmanın ilk bölümü de aynı sonuçla tamamlandı.
 
İkinci uzatma devresine başlamak için hazırlık yapılırken kale arkası tribünlerinden atılan yabancı bir cisim kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın başına isabet etti. Alnı kanayan Ertuğrul, saha içindeki müdahalenin ardından oyuna devam etti. Ertuğrul'un tedavisi nedeniyle karşılaşmanın ikinci uzatma devresi 5 dakika geç başladı.
 
110. dakikada Chahechouhe'nin ceza alanı dışından şutunda top kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.
 
112. dakikada Yatabare'nin ceza yayı üzerinden vuruşunda, top üsten auta gitti.
 
118. dakikada Taoil'in ceza alanı dışından şutunda, kaleci Hakan Arıkan, yerden sekip üzerine gelen topu kontrol etti.
 
120. dakikada Medicana Sivasspor, kendisine çeyrek finali getiren golü buldu. Ani gelişen konuk takımın atağında kendi yarı alanına yakın bir bölgeden aldığı topu ceza yayına kadar taşıyan Chahechouhe, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Hakan Arıkan'ın sağından filelere gönderdi: 2-3
 
Medicana Sivasspor, uzatmanın son dakikasında bulduğu golle karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak, çeyrek finale yükseldi.
 
TRABZONSPOR: 3 - MEDICANA SİVASSPOR: 2
 
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, İlker Takpak
 
Trabzonspor: Hakan Arıkan, Salih Dursun, Medjani, Aykut Demir, İshak Doğan, Aytaç Kara, Constant (Dk. 55 Sefa Yılmaz), Erkan Zengin, Mehmet Ekici (Dk. 80 Soner Aydoğdu), Özer Hurmacı (Dk. 91 Uğur Demirok), Yatabare
Teknik Direktör: Esun Yanal
 
Medicana Sivasspor: Ertuğrul Taşkıran, İbrahim Toraman (Dk. 46 Burhan Eşer), Da Costa, İbrahim Öztürk, Fatih Çiplak, Kadir Bekmezci, Hakan Arslan, Taouil, Musa Sinan Yılmazer, Utaka, Batuhan Karadeniz (Dk. 70 Eneramo) (Dk. 81 Chahechouhe)
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
 
Goller: Dk. 22 ve 32 Mustapha Yatabare (Trabzonspor); Dk. 10 John Utaka, Dk. 40 Musa Sinan Yılmazer, Dk. 120 Aatif Chahechouhe (Medicana Sivasspor)
Kırmızı Kart: Dk. 84 Salih Dursun (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dk. 30 Mehmet Ekici, Dk. 88 İshak Doğan ve Erkan Zengin, Dk. 90 Aytaç Kara, Dk. 96 Aykut Demir (Trabzonspor); Dk. 45 Taoil, Dk. 75 Eneramo, Dk. 107 İbrahim Öztürk (Medicana Sivasspor)
 
MAÇTAN NOTLAR
 
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda, sahasında Medicana Sivasspor'u ağırlayan Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, yeni transfer Aytaç Kara'ya ilk kez 11'de görev verdi. Eskişehirspor'dan kadroya dahil edilen ve sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda, Akhisar Belediyespor ile oynanan maçın ikinci yarısında oyuna dahil edilen genç futbolcu, bu kez ilk 11'de sahaya çıktı. Bordo-mavili takımda, sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Belkalem, Waris, Yusuf Erdoğan ve Bosingwa takımda yer almadı.
 
Oscar Cardozo kadroda yer almadı
 
Teknik direktör Ersun Yanal, forvette Yatabare'ye görev verdi. Ersun Yanal, hafta sonu İstanbul Başakşehir maçında da cezası nedeniyle oynayamayacak Cardozo'nun yerine son haftalarda forma şansı bulamayan Yatabare'yi sahaya sürdü. Paraguaylı futbolcu, 18 kişilik maç kadrosunda da yer almadı. Bordo-mavili takımda sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen yeni transfer Uğur Demirok 18 kişilik kadroda yer buldu. Trabzonspor'da taraftarlar karşılaşmaya ilgi göstermedi. 24 bin kapasitesi bulunan Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, 8 bin dolayında taraftar takımlarına destek verdi.