info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fenerbahçe Avrupa macerasını gözyaşları ile noktaladı

Grup maçlarına 3’te 3 yaparak başlayan ve Euroleague’de çeyrek finalin kapısını sonuna kadar aralayan Fenerbahçe Ülker, Valencia deplasmanında üst üste 3. yenilgisini aldı

Fenerbahçe Ülker uzunları çok erken faul problemine girince, rakibin Litvanyalı pivotu Javtokas boyalı alanda hakimiyetini ilan etti.Javtokas, mücadeleyi 15 sayı, 5 ribaunt ile bitirirken, temsilcimizde Lavrinovic ile Oğuz’un çabası, sonucu değiştirmedi.

Turkish Airlines Euroleague’de TOP 16 maçlarına 3’te 3 yaparak başlayan Fenerbahçe Ülker, Valencia deplasmanında arka arkaya 3. yenilgisini 82-68’lik skorla aldı, çeyrek final şansını kaybetti.
Maçın başında topu Lavrinovic ile boyalı alanda buluşturan sarı-lacivertli ekip, 2. dakikada 6-2 öne geçti. Ancak Savanovic ile bulduğu iki üçlükle ivmeyi lehine çeviren ev sahibi, 8-0’lık seriyle 5. dakikada 10-6 ön geçti. Kenardan gelen Kinsey’in art arda çaldığı toplar, temsilcimizi bir kez daha öne geçirse de, ilk periyot 15-15 bitti.
13. dakikada May’in basketiyle farkı bir kez daha 4 sayıya (20-24) çıkaran Fenerbahçe Ülker, Savanovic ile Navarro’yu durduramadı, bu iki oyuncunun ateşlediği Valencia, May’in savunmadaki hatalarını çok iyi kullanıp, farkı 9 sayıya çıkardığı devreyi 39-32 önde kapadı.

Faul problemini girdik
İkinci yarıya iki takım da pota altını kullanarak başlarken, temsilcimiz Oğuz Savaş, ev sahibi ise Javtokas ile skor buldu. Ancak peş peşe basket fauller kazanan İspanyollar, 48-39 ile 9 sayı öne geçmeyi başardı. Preldziç iki üçlükle 27. dakikada farkı 1 sayıya indirse de, De Colo’nun kritik şutlarıyla son çeyreğe de 59-52 önde giren Valencia oldu.
4. periyoda top kaybıyla başlayan ve uzunların faul problemi nedeniyle savunma sertliğini kaybeden Fenerbahçe Ülker, özellikle boyalı alandan yediği sayılara çözüm bulamadı, hücumda da serbest atışları değerlendiremeyince 35. dakikada 12 sayı geriye düştü: 70-58.
Preldziç’in sayılarıyla son 2 dakikaya girilirken farkı bir kez daha 6 sayıya indiren Fenerbahçe, alan savunmamıza karşı Martinez’den gelen iki üçlüğe engel olamayınca salondan 82-68 yenik ayrıldı ve sezonu noktaladı.

 

Tersine döndü
Fenerbahçe Ülker, TOP 16 maçlarında 3’te 3 yaparak başlayarak büyük bir avantaj yakalasa da, art arda alınan yenilgiler çeyrek finali göremeden sezonun bitmesini sağladı. Sarı-lacivertliler, önce Zalgiris’e deplasmanda, ardından Olympiakos’a ve son olarak da Valencia’ya yenilmekten kurtulamadı.

 

Moraller bozuldu
İspanya’ya özel uçakla giden Fenerbahçe Ülker kafilesi, yenilgi sonrasında büyük bir üzüntü yaşadı. Gece geç saatlerde İstanbul yolculuğu başlarken, takımda kimsenin ağzını bıçak açmadı.

Rakipleri R. Madrid
Fenerbahçe Ülker’i safdışı bırakan Valencia, çeyrek finalde bir diğer İspanyol Real Madrid ile eşleşti. Turkish Airlines Euroleague’deki diğer çeyrek final eşleşmeleri de, Caja Laboral-Maccabi Tel Aviv, Barcelona-Panathinaikos, Olympiakos-Siena şeklinde oluştu.