info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milliler İkinci Bitirdi

12 Dev Adam, Spor Toto World Cup 11 i ikinci sırada tamamladı. Final maçında Sırbistan ile karşı karşıya gelen Milliler, son çeyrekte farkı 3 sayıya kadar indirse de sahadan 78-72 mağlup ayrıldı. Ay-Yıldızlılar da Ender ve Ömer 11 er sayıyla oynadı.

Spor Toto World Cup 11'in final karşılaşmasında Türkiye ile Sırbistan karşı karşıya geldi.
 
NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmada Sırbistan, Milliler'i 78-72 mağlup etti.
Turnuvada şampiyonluğa ulaşan Sırbistan'da Nenad Krstic 17 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu. Rasko Katic 14 ve Stefan Markovic de 11 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.
Türkiye'de ise iki oyuncu çift hanelere ulaştı. Ömer Onan ve Ender Arslan 11'er sayı üretti.
 
Öte yandan turnuvanın en değerli oyuncusu şampiyon Sırbistan'ın başarılı oyuncusu Nenad Krstic seçildi.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımın da savunması dikkat çekti. Ömer Onan'ın hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla skor üreten Milli Takımımız, ilk 3 dakika boyunca rakibi Sırbistan'a sayı şansı tanımadı. Çabuk toparlanan Sırplar, Andusic ve Katic'le sayılar buldu ve oyuna dengeyi getirdi. İlk periyot 18-18'lik skorla tamamlandı. İkinci çeyreğin ilk bölümüne Ay - Yıldızlılarımız tutuk başladı. Bunu iyi değerlendiren Sırbistan, üst üste bulduğu sayılarla bir ara farkı 7'ye kadar çıkarttı (31-38). Ender Arslan'ın oyuna ağırlığını koymasıyla toparlanan millilerimiz, soyunma odasına gitmeden önce skoru 40-42'ye getirdi.
 
İkinci devrenin ilk bölümüne Kenan Sipahi ile başlayan Türkiye, genç oyun kurucunun verdiği enerjiyle oyuna dengeyi getirdi (44-44). İlk iki günün tersine pota altı savunmasını bir türlü oturtamayan Ay-Yıldızlı takımımız, hücumda da şanssız şutlardan yararlanamayınca 9 sayı geriye düştü (50-59). Son çeyreğe de 52-62 Sırbistan üstünlüğüyle gidildi. Final periyotunun ilk dakikalarında fark sabit kalırken yorulan Kenan Sipahi'nin yerine Ender Arslan'ın oyuna dahil olması maçın seyrini değiştirdi. Ender'in asistleriyle sayılar bulan Kerem Gönlüm farkı 3'e çeken isim oldu (62-65). Kalan dakikalarda eşitliği sağlamak için oldukça büyük uğraş veren Ay - Yıldızlılarımız, hedefinde başarılı olamayarak Sırbistan'a 72-78 mağlup oldu ve organizasyonu ikinci sırada tamamladı.