info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avrupa Fatih i

Almanya da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası nda 120 kiloda mücadele eden Fatih Çakıroğlu gururumuz oldu. Fırtına gibi esen ve rakiplerini bir bir deviren Çakıroğlu, finalde de Belaruslu Shemarov u dize getirerek altın madalyaya uzandı

Fatih Çakıroğlu böyle bir duyguyu yaşadığı ve yaşattığı için Allah'a şükrettiğini söyledi, “Böyle güzel bir vatana, böyle güzel bir ülkeye bu altın madalya az bile” dedi.

Almanya'nın Dortmund kentinde yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda dün serbest stilde mindere çıkan üç sporcumuz elenirken Fatih Çakıroğlu altın madalya kazandı. Westfalen Spor Salonu'nda yapılan şampiyonada 120 kiloda mücadele eden Fatih Çakıroğlu ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyi'yi, üçüncü turda da Macar Daniel Ligeti'yi 2-0'lık sonuçlarla yenmeyi başardı ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde de Alman Nick  Matuhin'i aynı skorla deviren güreşçimiz final hakkı kazandı.

Fırtına gibi esen ve rakiplerini bir bir deviren Çakıroğlu'nun finaldeki rakibi Belarus'dan Alexei Shemarov oldu. Devrelerdeki 1-1'lik eşitliğin ardından üçüncü devrede gerideyken durumu 3-3 yapan Çakıroğlu, mücadeledeki son sayıyı alan sporcu olduğu için altın madalyaya ulaştı. Türkiye bu sonuçla serbest stilde şampiyonayı 1 altın madalya ile tamamlamış oldu.

84 kiloda İbrahim Bölükbaşı 2. turda 2-0 yenildiği Gürcü  Marsagishvili, finale çıkınca, represaj maçı yapma şansı buldu. Önce Makedon Bogdanov'u, ardından da İsviçre'den Riese'yi 2-0 yenen Bölükbaşı, bronz madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı. Romen  Stefan karşısında etkisiz kalan Bölükbaşı, minderden tuşla yenik ayrılarak, kürsüye çıkamadı.

55 kiloda Dünya Gençler Şampiyonu Ahmet Peker, ilk kez katıldığı büyükler şampiyonasında bekleneni veremedi. Polonya'dan Bienkowski'yi 2-0'la geçen Peker, Azeri  Magomedov'a 2-1 kaybetti. 66 kiloda Yakup Gör, İsviçreli Graf'ı 2-0 yendikten sonra, Gürcü Kaskaladze ile karşılaştı. Gör, iyi mücadele etmesine rağmen, üçüncü devrede rakibine boyun eğip, 2-1 kaybetti ve elendi.

Bu arada  serbestçiler, arkalarında seyirci desteğini göremedi. 3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da, ay-yıldızlıları desteklemeye hiç bir Türk'ün gelmemesi dikkati çekti.